Justin Heydenrijk hoofd Cash Management en Kapitaalmarktoperaties bij het Agentschap van Financiën

Justin Heydenrijk wordt per 1 november 2023 benoemd tot hoofd Cash Management en Kapitaalmarktoperaties bij het Agentschap van het ministerie van Financiën.

Justin Heydenrijk

Het Agentschap van het ministerie van Financiën beheert en financiert de staatsschuld en de schatkist en doet het dagelijkse cashmanagement voor het Rijk. Hierbij is het Agentschap actief op de kapitaal- en geldmarkt en werkt het intensief samen met financiële marktpartijen. De afdeling Cash Management en Kapitaalmarktoperaties (CMK) speelt een belangrijke rol binnen het Agentschap: de dealingroom is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het dagelijkse reguliere proces van cashmanagement en uitgiftes van Nederlandse staatsobligaties om de schuld van Nederland te financieren. Daarnaast richt de afdeling zich op de deelnemers van het Schatkistbankieren (oa gemeenten, onderwijsinstellingen, etc.) en is men betrokken bij aanbestedingen van het (internationale) betalingsverkeer van het Rijk.

Saskia van Dun, Agent: “Ik ben erg blij met de komst van Justin met zijn energieke en enthousiaste persoonlijkheid. Justin brengt specifieke kennis en ervaring mee op het gebied van de financiële markten en is een mooie aanvulling in het MT van het Agentschap. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking!”

Justin Heydenrijk: “Ik zie er erg naar uit om deze rol te vervullen. Het is een mooie uitdaging om in deze, voor mij nieuwe, omgeving vanuit mijn financiële achtergrond en specifieke kennis van rentemarkten bij te kunnen dragen. Het dienen van het algemeen belang en het, samen met het team van enthousiaste, capabele medewerkers, leveren van een bijdrage aan macro-economische stabiliteit, geeft mij vertrouwen dat dit een hele mooie baan zal zijn.”

Justin komt uit de financiële wereld en heeft diepgaande kennis van rentemarkten, derivaten, modellen, risk management en handel in financiële producten. Hij begon als optiehandelaar en heeft daarna verschillende functies gehad waaronder Head of Data Management, Valuation Modelling & Pricing bij Nationale Nederlanden Investment Partners en hij werkte lange tijd bij Aegon als Head of Model Validation & Model Risk Management en als senior financial risk manager.

Justin behaalde een Master Scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij volgde gedurende zijn carrière meerdere cursussen op het gebied van complexe (rente) derivaten, obligaties en effecten.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het Agentschap van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.