At Draaisma MT-lid Schadeherstel en Gaswinning Groningen bij EZK

At Draaisma wordt per 1 december 2023 MT-lid en plaatsvervangend directeur bij de programmadirectie Schadeherstel en Gaswinning Groningen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

At Draaisma

De programmadirectie Schadeherstel en Gaswinning Groningen (SGG) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van alle activiteiten om de gaswinning in Groningen en het gebruik van Gronings gas te beëindigen. Onder de directie valt daarnaast ook het herstel van de schade die door de gaswinning is veroorzaakt. At gaat als MT-lid en plaatsvervangend directeur leidinggeven aan de clusters Financieel en Algemene Zaken. Hij zal nauw samenwerken met de collega’s van de zusterdirecties Versterken en Perspectief Groningen (VPG) en Transitie Diepe Ondergrond (TDO) maar ook met het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en diverse andere publieke en private partijen.

At werkt op dit moment als MT-lid en plaatsvervangend directeur van de directie FEZ bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor  de begrotingscyclus. Hij werkte hiervoor onder andere als MT-lid en plaatsvervangend hoofd bij de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen van het ministerie van Financiën. At studeerde Algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Regine Doornbos-Neyt, programmadirecteur Schadeherstel en Gaswinning Groningen: “Ik ben erg blij met At binnen onze mooie directie. At heeft veel kennis van zaken en ervaring op financieel terrein en met parlementaire zaken. Dit zijn de twee clusters waar hij ook leiding aan zal geven. Daarnaast is hij een heel fijne leidinggevende heb ik ooit zelf mogen ervaren. Last but not least is hij zeer maatschappelijk betrokken en wil hij dat de overheid het vertrouwen van de burger kan terugwinnen. Dit is bij uitstek een opgave voor deze Groningen-directie. Ik ben verheugd dat hij als mijn plaatsvervanger samen met mij deze opgave wil oppakken!”

At Draaisma: “Concreet bijdragen aan herstel van geschonden vertrouwen: dat is geen lichte opgave maar dat vormt uiteindelijk voor mij wel de kern waarom ik deze functie ambieer. Ik zie uit naar een prettige en vruchtbare samenwerking met alle betrokkenen en met name mijn directe collega’s van het programma-DG. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.