Robert-Jaap Voorn directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat

Robert-Jaap Voorn start 1 januari 2024 als directeur Wegverkeersmanagement bij Verkeer- en Watermanagement Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Robert-Jaap Voorn

Robert-Jaap volgt David van Baarle op die inmiddels directeur is bij de Centrale Informatie Voorziening van Rijkswaterstaat.

Robert-Jaap is sinds 2012 werkzaam bij adviesbureau Andersson Elffers Felix, waar hij verschillende rollen vervulde als adviseur en partner en geruime tijd leiding gaf aan het bureau. Daarvoor had hij diverse adviesfuncties bij onder andere Boer en Croon en KPMG. Vanuit zijn vervoerseconomische en bedrijfskundige achtergrond deed hij verschillende opdrachten voor het ministerie van IenW en Rijkswaterstaat op het domein van mobiliteit en infrastructuur. Robert-Jaap studeerde Economie (Verkeer en Vervoer) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Bedrijfskunde aan Nijenrode.

Erica Slump, hoofdingenieur-directeur Verkeer- en watermanagement: “Met Robert-Jaap krijgen we een veelzijdige directeur die samen met de collega’s van de directie Wegverkeersmanagement zal zorgen voor continuering en doorontwikkeling van de 24/7 dienstverlening op onze wegen. Ook een meer beleidsmatige omgeving is voor hem bekend terrein en dat is in een dynamische omgeving met veel nieuwe ontwikkelingen van belang. We zien uit naar zijn komst!”

Robert-Jaap Voorn: “Ik kijk er erg naar uit om vanuit mijn nieuwe rol een bijdrage te gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van de mobiliteit in Nederland. Het is voor mij een enorme kans om in nauwe samenwerking met capabele en gedreven collega’s mee te mogen werken aan het verder verbeteren van de verkeersafwikkeling en daarmee de bereikbaarheid in Nederland. Tegelijk vind ik het belangrijk om bij te dragen aan het vergroten van de veiligheid op de wegen, zowel voor de weggebruikers als voor onze medewerkers. Ik verwacht hier vanuit mijn brede achtergrond en ervaring betekenisvol aan te kunnen bijdragen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het DGABD en Rijkswaterstaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.