Volker Stronkhorst afdelingshoofd domein Bedrijfsvoering bij de Belastingdienst

Volker Stronkhorst wordt per 1 november 2023 benoemd als afdelingshoofd domein Bedrijfsvoering bij de Directie Integratie Business Services (IBS) van de IV-organisatie van de Belastingdienst.

Binnen de Belastingdienst ondersteunt de afdeling IBS Bedrijfsvoering medewerkers van de concerndirecties en Shared Service Organisaties met geïntegreerde IV-oplossingen, mede op basis van producten en diensten van andere IV-afdelingen en marktpartijen. De afdeling beheert de complete SAP-omgeving van de Belastingdienst en ontwikkelt en onderhoudt deze met gekoppelde rijksbrede en best of breed toepassingen. Deze toepassingen zijn inzetbaar in bedrijfsvoering brede sub-domeinen binnen de Belastingdienst waaronder Informatiehuishouding, Facilitaire dienstverlening & Inkoop, Organisatie & Personeel, Financiën (kleine geldstromen), Sturen en verantwoorden (grote geldstromen), Communicatie, Integrale Beveiliging en IV Voortbrenging.

Sjoerd van der Zee, directeur IBS: “We zijn blij met de benoeming van Volker Stronkhorst op deze functie, omdat we ervan overtuigd zijn met de kennis, kunde en ervaring van Volker een professional te benoemen die zowel voor het domein Bedrijfsvoering als voor IBS een belangrijke rol kan spelen in de verdere versterking van het IV-landschap en de IV-organisatie.”

Volker Stronkhorst: “Ik ben erg enthousiast over mijn benoeming bij de Belastingdienst. De IT-uitdagingen van de Belastingdienst horen bij de meest complexe van Nederland. Met mijn achtergrond en inzet wil ik de Belastingdienst, en de afdeling IBS Bedrijfsvoering in het bijzonder, helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.”

Volker Stronkhorst was sinds 2019 Regional IT Director bij Eurofins Environment Testing Europe. Daarvoor werkte hij als IT-directeur bij Intertrust, Sodexo en GrandVision. Ook was hij consultant bij, onder andere McKinsey & Company en Accenture. Volker Stronkhorst studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en behaalde een MBA aan INSEAD Parijs/Singapore.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door DGABD en de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.