Ivo Kerkkamp plaatsvervangend secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing

Ivo Kerkkamp is per 1 oktober 2023 plaatsvervangend secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing.

Het Adviescollege ICT-toetsing adviseert het kabinet en de Eerste en Tweede Kamer over:

  • verbetering van de beheersing van ICT-projecten en informatiesystemen;
  • in het bijzonder over de risico’s en slaagkans van ICT-projecten;
  • doeltreffendheid en doelmatigheid van het onderhoud en beheer van informatiesystemen.

Ivo Kerkkamp is sinds januari 2021 werkzaam als onderzoeksmanager, tevens plaatsvervangend secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing, daarvoor als toetsmanager bij het Bureau ICT-toetsing. Eerder vervulde hij diverse audit- en projectmanagementfuncties bij het ministerie van Financiën.

Ivo studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg, daarna heeft hij een postdoctorale IT-Audit Opleiding gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en een studie Nederlands Recht aan de Open Universiteit.

Sander van Amerongen, secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing: “Ivo heeft laten zien bestuurders effectief te adviseren over de digitaliseringsuitdagingen van het Rijk. Hij is een echte teamspeler die met zijn inhoudelijk deskundigheid bijdraagt aan betere IT-beheersing. Ik ben heel blij dat hij nu naast zijn rol als onderzoeksmanager ook als plaatsvervangend directeur de ontwikkeling van onze organisatie gaat ondersteunen”      

Ivo Kerkkamp: “Het Adviescollege ICT-toetsing speelt een belangrijke rol in de verbetering van de beheersing van ICT-projecten en informatiesystemen bij het Rijk. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met mijn collega’s te werken aan de voortdurende verbetering en het uitbouwen van de dienstverlening van het Adviescollege.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen na een organisatieontwikkelingstraject bij het Adviescollege ICT-toetsing waarbij de functie opnieuw is gewaardeerd. Ivo is als functievolger geplaatst op deze functie.