Marli van den Broek afdelingshoofd Personeel en Organisatie bij de NVWA

Marli van den Broek wordt per 1 februari 2024 afdelingshoofd Personeel en Organisatie bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Marli van den Broek

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In het coalitieakkoord 2021-2025 is het versterken van de positie van de NVWA opgenomen, inclusief de financiering van een forse personeelsuitbreiding. De omgeving van de NVWA is zeer complex en politiek gevoelig, met veel aandacht vanuit de politiek, media, verschillende maatschappelijke sectoren en twee opdrachtgevende departementen (VWS en LNV).

De belangrijkste opgave voor het afdelingshoofd P&O is het actief begeleiden van de groei en doorontwikkeling van de organisatie, zowel qua personeelsbeleid (onder andere onboarding, strategische personeelsplanning), maar zeker ook op het terrein van organisatie-ontwikkeling en -inrichting. Marli gaat als afdelingshoofd P&O onder meer leidinggeven aan deze opgave.

Marli van den Broek werkt op dit moment als HR-manager bij het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam, waar ze onder andere verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en implementatie van HR-beleid en -instrumenten. Hiervoor was ze concerndirecteur HRM bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Marli studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Maarten Smorenburg, directeur Interne organisatie NVWA: “Marli brengt een schat aan ervaring mee op het terrein van Personeel en Organisatie, en vanuit verschillende perspectieven: als leidinggevende van HR-afdelingen en -directies bij onder meer het toezicht, de zorg en de Rijksoverheid. Ik ben blij dat zij zich nu verbindt aan de NVWA. Met haar brede kennis en ervaring, én verbindende en resultaatgerichte stijl, zal Marli een stevige bijdrage gaan leveren aan het realiseren van de opgaven waar de NVWA de komende jaren voor staat. Ik wens haar heel veel succes en werkplezier, en kijk uit naar onze samenwerking!”

Marli van den Broek: “De mensen van de NVWA komen op een breed aandachtgebied direct in contact met de maatschappij: zij geven de Rijksoverheid gezicht. In een organisatie die zó direct maatschappelijk relevant is, verantwoordelijk zijn voor de brede P&O-portefeuille is een prachtige nieuwe uitdaging. Ik zal me samen met de collega’s inzetten voor de verdere ontwikkeling en wendbaarheid van de NVWA als organisatie. Én voor een modern werkgeverschap dat de mensen die bij de NVWA werken faciliteert en uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen, om de maatschappelijke opdracht zo goed mogelijk te vervullen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.