Stefan Pasman afdelingshoofd Armoede, tevens plaatsvervangend directeur Armoede en Schulden bij SZW

Stefan Pasman start met ingang van 1 januari 2024 als afdelingshoofd Armoede, tevens plaatsvervangend directeur Armoede en Schulden bij de programmadirectie Armoede en Schulden, een onderdeel van de directie Participatie en Decentrale Voorzieningen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Stefan Pasman

Stefan gaat leidinggeven aan de afdeling Armoede en gaat samen met zijn team werken aan preventie van armoede, bestaanszekerheid en de crisisaanpak van onder andere energiearmoede. Dit doen zij samen met de collega´s van de ministeries van VWS, BZK, Financiën, OCW en EZK. Stefan en zijn team zijn daarbij coördinerend op het terrein van (kinder)armoede en de Internationale Kindgarantie en dragen het Nederlandse kinderarmoedebeleid uit in bijeenkomsten van de Europese Commissie.

Justine Ruitenberg, programmadirecteur Armoede en Schulden: “Ik ben heel blij met de benoeming van Stefan. Stefan is een ervaren leidinggevende met een sterke financieel-economische achtergrond, waarmee hij een goede aanvulling is voor het managementteam. Daarnaast past zijn mensgerichte leiderschapsstijl bij de wensen van de medewerkers van de afdeling. Ook zoekt Stefan de verbinding op alle niveaus binnen en buiten SZW, wat hem bijzonder geschikt maakt voor de opgave waar de directie en afdeling voor staan.”

Stefan: “In Nederland zijn er nog steeds te veel mensen die in armoede leven of te maken hebben met problematische schulden. De zorgen die mensen hierdoor hebben gaan verder dan het niet kunnen betalen van de rekeningen. Met reden heeft het kabinet ambitieuze doelstellingen om de armoede in Nederland fors te verminderen. Ik ken de directie Participatie en Decentrale Voorzieningen als een directie met zeer bevlogen collega’s en kijk er erg naar uit om samen met hen, en alle partners in het veld, aan de slag te gaan om deze ambities te realiseren.”

Stefan werkt nu als afdelingshoofd Voorzieningen en Uitvoering bij de directie Financieel-Economische Zaken van het ministerie van SZW. Daarvoor vervulde hij de functie van plaatsvervangend afdelingshoofd Begroting bij SZW en diverse functies voor verschillende afdelingen bij het ministerie van Financiën.

Stefan studeerde economie aan de Universiteit Utrecht en volgde diverse leiderschapsopleidingen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.