Jannine van den Berg divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Jannine van den Berg wordt per 1 januari 2024 benoemd als divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring bij Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het Gevangeniswezen is binnen de strafrechtketen verantwoordelijk voor het op humane en veilige manier ten uitvoer leggen van preventieve hechtenis en rechtelijke vonnissen.

Jannine is momenteel werkzaam bij de Politie als directeur internationale politie samenwerking en landelijke portefeuillehouder Intelligence. Daarvoor vervulde Jannine verschillende functies bij de Politie zoals politiechef Landelijke Eenheid en lid Korpsleiding. 

Jannine: "Hoe meer ik las en hoorde over het werk van en bij DJI, hoe meer de wereld van de gesloten deuren voor mij openging. Zo begon mijn sollicitatiebrief voor deze functie. Ik ben nieuwsgierig naar jullie werk en de uitdagingen. Met mijn ervaringen bij de politie, hoop ik een waardevolle aanvulling te zijn. Ik kijk ernaar uit om met jullie samen te werken."

Wim Saris, directeur-generaal bij DJI: "Ik ben blij met de komst van Jannine. Ze is een ervaren leidinggevende die met haar verbindende, betrokken stijl van leidinggeven goed past binnen onze organisatie en bij de opgave waar we voor staan."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en DJI. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.