Marjan Sprang regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Almelo en Enschede bij de Belastingdienst

Marjan Sprang is per 1 december 2023 benoemd tot regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Almelo en Enschede bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Marjan Sprang

De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren Plus (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst.

Samen met de huidige regiodirecteur André Blom zal Marjan zich inzetten voor de kantoren Almelo en Enschede. Naast de aansturing van de locaties ligt er een belangrijke opgave voor de kantoren om invulling te geven aan het vormen van een wendbare en toekomstbestendige organisatie, met aandacht voor dienstverlening, effectief toezicht, samenwerking met partners en fiscaal dienstverleners én het vakmanschap van onze medewerkers.

Helmy de Louw: ” ”Ik ben blij met de benoeming van Marjan. Zij presenteert zich als een zelfbewuste, ambitieuze leidinggevende. Zij toont zich verbindend en communicatief sterk. Zij is met haar ervaring bij de Belastingdienst goed ingevoerd in de context van de organisatie. Haar frisse blik wordt met veel enthousiasme bij MKB Enschede ontvangen. Een mooie plek om vanuit deze functie de organisatie verder te laten groeien en zelf door te ontwikkelen."

Marjan: ” Vol energie kijk ik ernaar uit om verder vorm te geven aan de beste belastingdienst van Nederland waar burgers, bedrijven en fiscaal dienstverleners centraal staan. Mijn ervaringen vanuit de (semi)massale processen neem ik graag mee om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere doorontwikkeling van MKB. Hiervoor wil ik mij dan ook graag samen met de collega’s en andere stakeholders voor inzetten.”

Marjan werkte als teammanager Regie en Kwaliteit bij de directie Centrale Administratieve Processen. Daarin was zij verantwoordelijk voor de vaktechnische kwaliteit van de operationele processen. Daarvoor heeft zij als leidinggevende en adviseur gewerkt bij Univé Verzekeringen. Marjan heeft de studies Management, Economie en Recht en Nederlands recht afgerond in Groningen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en MKB van de Belastingdienst. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekend gemaakt en iedereen kan solliciteren.