Job de Jong manager CIO-Office bij ACM

Job de Jong wordt per 1 december 2023 manager CIO Office bij de Autoriteit Consument en Markt van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Job gaat leiding geven aan het CIO-office en ondersteunt de directeur bedrijfsvoering in zijn rol van Chief Information Officer. Met zijn team is hij onder meer verantwoordelijk voor het managen van het ICT-portfolio, de kaderstelling en het 2e lijns toezicht op het gebied van ICT, privacy, informatiebeveiliging en informatiebeheer. Daarnaast bewaakt het CIO-office de realisatie van projecten en programma’s.

De ACM groeit en wil zich door ontwikkelen op alle aandachtsgebieden van het CIO office. Job speelt een sleutelrol om deze doorontwikkeling in goede banen te leiden, onder andere door het realiseren van de ambitieuze IV agenda van de ACM. Deze agenda bevat specifieke ambities zoals het verbeteren van de IV/ICT organisatie, de informatiehuishouding en datagedreven werken, evenals optimaliseren van de infrastructuur en informatiebeveiliging. Met zijn team speelt Job daarnaast een belangrijke rol in de (strategische) advisering van de directeuren en het bestuur van de ACM.

Guus Sjouke, directeur bedrijfsvoering en CIO: “Ik ben erg blij dat we Job op toch zo’n korte termijn hebben kunnen aantrekken, hij is een ervaren leidinggevende en professional op het gebied van IV/ICT, precies wat we zochten. Ik kijk er naar uit om samen met hem de IV/ICT bij de ACM verder te brengen.”

Job de Jong: “Onze welvaart is een groot goed en niet vanzelfsprekend. Na 17 jaar focus op de gezondheid van de mens krijg ik bij de ACM een mooie kans om vanuit mijn vakgebied te mogen bijdragen aan het behoud van een gezonde economie voor consument en bedrijven. Vol vertrouwen zie ik er naar uit om samen met de nieuwe collega’s me in te zetten voor de realisatie van de IV agenda en een toekomstbestendig CIO office en IV/ICT organisatie.”

Job werkte ruim zeventien jaar bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein in diverse IT en managementfuncties, waaronder zijn laatste functie als afdelingshoofd CIO Office binnen de eenheid Informatiemanagement & ICT. De afgelopen tien jaar heeft Job zich gefocust op het leidinggeven aan strategische vraagstukken op het gebied van ICT en Informatievoorziening en veel ervaring opgedaan met doorontwikkeling en kwaliteitsverbetering van alle vlakken binnen het CIO office.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door directoraat-generaal ABD en Autoriteit Consument en Markt. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.