Eric Verweij sectiehoofd Defensie, Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bij Inspectie der Rijksfinanciën

Eric Verweij wordt per 1 december 2023 benoemd tot sectiehoofd Defensie, Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bij de Inspectie der Rijksfinanciën (IRF) van het ministerie van Financiën.

De Inspectie der Rijksfinanciën (IRF) valt onder het directoraat-generaal Rijksbegroting van Financiën. In de functie van sectiehoofd bij de IRF zal Eric zich richten op de begroting van Defensie, Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister adviseren bij de besluitvorming omtrent uitgavenvoorstellen en de budgettaire dekking hiervan.

Coen Hogendoorn, Directeur Inspectie der Rijksfinanciën: "Met Eric krijgt de sectie een prettige leidinggevende met inhoudelijke begrotingskennis en ruime ervaring met het IRF werk. Eric draagt bij aan een goede samenwerking binnen de IRF als ook met andere departementen."

Eric Verweij: "Ik werk met ontzettend veel plezier bij het ministerie van Financiën, waar de kernwaarden integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken leidend zijn. Ik zie er naar uit om vanuit deze nieuwe functie in deze roerige geopolitieke tijden een bijdrage te leveren aan een financieel gezond Nederland, in samenwerking met collega’s en belanghebbenden binnen en buiten Financiën."

Eric werkt sinds 2002 bij het ministerie van Financiën en heeft ervaring als (senior) Inspecteur en plaatsvervangend Sectiehoofd bij de Inspectie der Rijksfinanciën. In deze tijd heeft hij voor meerdere secties van de IRF gewerkt. In 2017-2018 werkte Eric bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op dit moment is Eric waarnemend hoofd voor de sectie Defensie, Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bij de IRF. Eric behaalde een master Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hierna volgde hij de postdoctorale opleiding Financieel-Economisch Beleidsmedewerker (BOFEB), eveneens aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de directie van IRF van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.