Toep van Dijk hoofd Marktordening en Strategie directie Algemene Financiële, Economische Politiek bij Financiën

Toep van Dijk wordt per 1 december 2023 benoemd tot hoofd Marktordening en Strategie bij de directie Algemene Financiële, Economische Politiek van het ministerie van Financiën.

De directie Algemene Financiële, Economische Politiek analyseert en adviseert de bewindspersonen van Financiën over urgente economische vraagstukken die het gehele beleidsterrein van de Rijksoverheid bestrijken. Binnen de directie houdt de afdeling Marktordening en Strategie zich bezig met het beleid van andere departementen en de brede effecten hiervan op economie en samenleving.

Gijs van der Vlugt, directeur Algemene Financiële, Economische Politiek: "Het is fantastisch voor de directie AFEP dat Toep hoofd wordt van het cluster Marktordening en Strategie. Met zijn openhartige persoonlijkheid brengt Toep veel binnen de club, het departement en breder in Den Haag. De komende jaren doen wij allen ons voordeel met zijn enthousiasme, creativiteit en werklust."

Toep van Dijk: "Het cluster Marktordening en Strategie bestaat uit kundige, talentvolle en ambitieuze economen. Ik ken de afdeling goed en vind het bijzonder om er leiding aan te mogen geven. Nederland staat voor grote economische opgaven op verschillende beleidsterreinen: van woningmarkt tot zorg en van energie tot landbouw. Ik hoop dat we hier de komende jaren met andere departementen samen economische oplossingen voor vinden."

Toep werkt sinds 2019 bij de directie AFEP, waarvan de laatste 2 jaar als plaatsvervangend Hoofd Marktordening en Strategie. Op dit moment is hij als waarnemend hoofd werkzaam op de afdeling. Hiervoor werkte Toep als senior Beleidsadviseur bij de afdeling Europese Unie bij de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen van het ministerie van Financiën. Toep behaalde een bachelor Economie en een bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en een master Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de directie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.