Kim Solberg MT-lid Financiering Energiesystemen bij EZK

Kim Solberg is per 1 december 2023 benoemd tot MT-lid Financiering Energiesystemen bij de directie Strategie Energiesysteem, directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Kim Solberg

Kim Solberg is momenteel waarnemend MT-lid Financiering Energietransitie bij het DG Klimaat en Energie. Daarvoor was zij clusterleider Mondiaal bij de directie Klimaat en bekleedde ze verschillende functies bij diverse departementen als coördinerend beleidsmedewerker. Kim studeerde Sociale wetenschappen aan University College Maastricht. Ook studeerde zij Global Politics aan de London school of Economics. 

Als MT-lid Financiering Energietransitie zal zij zich richten op de financiering van de energietransitie en het klimaatneutrale energiesysteem, en is zij verantwoordelijk voor de uitvoering van de SDE++, financiering van energie infrastructuur en opschaling van energiedragers, en het ontwikkelen van nieuw financieel-economisch beleid voor de energietransitie.

Maxine Tillij, directeur Strategie Energiesysteem: “Kim is met haar ervaring op de beleidsterreinen van Financiën en EZK en haar denkkracht, drive en mensgerichtheid een waardevolle toevoeging aan onze jonge directie. De afgelopen periode heeft zij laten zien dat ze op een innemende en zorgvuldige wijze weet te verbinden in het complexe speelveld van de energietransitie.”

Kim Solberg: “Met veel plezier heb ik de afgelopen periode de functie van MT-lid kunnen waarnemen. Ik heb mij ingezet om de financiering van de energieketens uit het Nationaal Plan Energiesysteem verder te ontwikkelen en te zorgen voor de juiste financieringsprikkels. Ik kijk ernaar uit om met deze benoeming te blijven werken aan deze opgave. Het is een voorrecht om dit te kunnen doen met fijne, gedreven collega’s.”

Deze vacature was niet opengesteld. De functie van MT-lid Financiering Energietransitie wordt sinds januari 2023 door Kim Solberg waargenomen. Vanwege het belang van continuïteit en het behoud van kennis en kunde is er in overleg met de directeur Strategie Energiesysteem en DGABD voor gekozen om Kim in de functie te benoemen.