Aivie Sewgobind-Soekhlal directeur concerndirectie Mens en Organisatie bij Financiën

Aivie Sewgobind-Soekhlal wordt met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot directeur concerndirectie Mens en Organisatie bij het ministerie van Financiën.

Aivie Sewgobind-Soekhlal

De concerndirectie Mens en Organisatie (CDMO) is de nieuwe, centrale directie voor alles wat te maken heeft met de mensen, de inrichting en werking van de organisatie van Financiën. De directie werkt aan strategisch beleidsmatige vraagstukken op het gebied van mens en organisatie, zoals leiderschapsontwikkeling, management development, meerjarige personeelsplanning, (impactvolle) arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen en duurzame inzetbaarheid gericht op de missie van het concern Financiën.

Gerda Quak, plaatsvervangend secretaris-generaal van Financiën, is blij met de benoeming van Aivie Sewgobind-Soekhlal tot directeur van CDMO. “De competenties van Aivie komen goed van pas bij de veranderopgave van de nieuwe directie. Aivie heeft ervaring met het verbeteren van de output en de kwaliteit van de dienstverlening in grote organisaties mét oog voor de menselijke maat. Ik verheug me op onze samenwerking.¨

Aivie: “Vanuit mijn uitvoerings- en managementachtergrond zal ik met de diversiteitsgedachte graag bijdragen aan de opgave van de concerndirectie Mens en Organisatie. En ook aan de gerelateerde vraagstukken waarmee wij geconfronteerd worden. Ik kijk ernaar uit om met veel energie en plezier dit samen met de collega’s in mijn directie en binnen Financiën, te mogen doen.”

Aivie brengt een brede werkervaring mee van binnen het Rijk. Momenteel is zij plaatsvervangend directeur ICT bij Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Drs. Aivie Sewgobind–Soekhlal studeerde Sociologie aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast neemt zij momenteel deel aan het ABD Kandidatenprogramma. 

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de directie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.