Sander van Krimpen manager Compliance & Innovatie en plaatsvervangend CIO bij AZ

Sander van Krimpen wordt de nieuwe manager Compliance & Innovatie bij het ministerie van Algemene Zaken. De benoeming gaat in op 1 januari 2024.

Binnen het domein van Informatievoorziening/ICT is de afdeling Compliance & Innovatie (C&I) verantwoordelijk voor de kaderstelling, beleid, advies, compliance, toezicht en grootschalige innovatie op ICT-gebied en Informatiehuishouding. De manager van de afdeling C&I is de plaatsvervangend CIO van AZ, vervult ook de rol van CDO en is tevens plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering.

Vanuit het CIO-office, het CISO-office en de projectenpool wordt gewerkt aan een veilige, betrouwbare en moderne informatievoorziening (IV) voor AZ. Samen met de collega’s en in samenwerking met de CIO ontwikkelt de manager C&I de I-strategie AZ en geeft uitvoering aan het daarop gebaseerde I-plan. De manager C&I is verbindend in het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten, juist als er tegenstrijdige belangen spelen tussen het toepassen van de verschillende kaders. AZ heeft de ambitie om de komende jaren een forse impuls te geven aan het verder brengen van de IV/ICT ontwikkelingen. Hierin wordt de inbreng, visie en advies van de manager C&I gevraagd. Dit in nauwe samenwerking met het hoofd van de afdeling ICT-service en Informatievoorziening.

Sylvia Cammeraat, directeur DBV en CIO: "Ik ben heel blij met de benoeming van Sander. Sander is een gedreven, positieve en verbindende leidinggevende, die goed past in het managementteam en bij zijn afdeling. Vanuit meerdere perspectieven kent hij het brede veld van de informatievoorziening goed. Ik heb Sander leren kennen als iemand die zich richt zich op de gezamenlijke belangen, hetgeen goed past bij de ontwikkelingen en de IV-opgaven van AZ. Tot slot is Sander een fijn iemand om mee samen te werken."

Sander van Krimpen: "Ik heb er enorm veel zin in om bij AZ aan de slag te gaan als manager Compliance & Innovatie en om een bijdrage te mogen leveren aan belangrijke onderwerpen als informatiehuishouding en –beveiliging. Terecht staan deze vandaag de dag hoog op de politieke en ambtelijke agenda. Ik verheug me erop om in samenwerking met de collega’s mooie resultaten neer te zetten voor dit bijzondere departement."

Sander van Krimpen is op dit moment afdelingshoofd Kwaliteit, Planning & Control, Concerncontroller en directielid bij de Justitiële ICT Organisatie van het ministerie van Justitie & Veiligheid. Eerder was hij bij ditzelfde ministerie coördinerend concerncontroller IV en I-controller, senior-adviseur planning & control bij de AIVD en management consultant bij Ordina Public Management Consulting. Sander studeerde bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van AZ ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.