Wouter Bos afdelingshoofd Dienstverlening en Incasso bij CJIB

Wouter Bos wordt met ingang van 1 januari 2024 afdelingshoofd Dienstverlening en Incasso met de portefeuille Persoonsdomein binnen het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een dynamische en ambitieuze uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1400 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend van het innen van de verkeersboetes. Die taak is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een steeds grotere rol bij overheidsincasso’s, waarbij het maatschappelijk verantwoord innen met een persoonsgerichte aanpak een nadrukkelijk thema is. Het CJIB is ook regisseur in de tenuitvoeringsleggingsketen voor alle strafrechtelijke beslissingen. Door het voeren van de operationele regie met ook hier aandacht voor een persoonsgerichte uitvoering, zorgen we voor meer grip en zicht binnen de executieketen. Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat we doen; richting de burger en richting (keten)partners waarmee we samenwerken.

De directie Dienstverlening & Incasso (D&I) verzorgt voor heel het CJIB de Inning en Incassoprocessen en de dienstverlening aan burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers.
Wouter Bos krijgt als Afdelingshoofd binnen de directie D&I de portefeuille Persoonsdomein. In dit domein worden gegevens over personen vastgelegd en worden de primaire processen van het CJIB gefaciliteerd met diensten die betrekking hebben op een persoon. Hieronder valt het uitvoeren van de analyse van persoonsgegevens en de regie op de samenwerking met de relevante ketenpartners. Een dynamische portefeuille waar veel ontwikkelingen worden verwacht de komende jaren.

Annette Veenstra, directeur D&I bij het CJIB: "De afgelopen periode heeft Wouter al een bijdrage geleverd aan doorontwikkeling van het Persoonsdomein binnen D&I, een essentieel  domein binnen het CJIB. Ik zie ernaar uit om met Wouter te blijven werken aan de vele opgaven die er liggen. Zijn kennis, ervaring en niet in de laatste plaats zijn optimistische natuur, zijn van grote waarde voor het team en voor het CJIB als geheel."

Wouter Bos is blij met de benoeming: "Belangrijk werk, fijne collega’s en mooie uitdagingen. Ik kijk er naar uit om de komende periode met mijn team en al onze ketenpartners een bijdrage te leveren aan het Persoonsdomein. Ik vind het belangrijk om als leidinggevende visie en strategie te ontwikkelen en uit te dragen, maar ook om de omgeving te ondersteunen in de stappen die gezet moeten worden."

Wouter was de afgelopen periode als toegevoegd MT lid werkzaam voor de directie D&I. Hij werkt sinds 2009 binnen het CJIB, in verschillende rollen waaronder als coördinator van een beleidsteam en als strategisch beleidsadviseur. Wouter studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Deze benoeming is tot stand gekomen via een procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure is deze kandidaat het ook geworden.