Rob Huijser directeur directie Juridische en Operationele Aangelegenheden bij JenV

Rob Huijser gaat per 15 januari 2024 aan de slag als directeur directie Juridische en Operationele Aangelegenheden binnen het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Rob Huijser

Rob Huijser is sinds 1 april 2019 directeur van de directie Europese en Internationale Aangelegenheden (DEIA) binnen het SG Cluster bij JenV. Hiervoor was hij zes jaar werkzaam als directeur Luchtvaart bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en van 2008 tot 2013 was hij directeur Maritieme Zaken bij hetzelfde ministerie. Daarvoor vervulde hij diverse functies bij de ministeries van Defensie en Verkeer en Waterstaat op het terrein van beleid, financieel-economische zaken en internationale aangelegenheden. Rob Huijser studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft deelgenomen aan het ABD Kandidatenprogramma.

Anneke van Dijk, directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving: “Ik kijk uit naar de komst van Rob. Hij brengt en schat aan ervaring mee van binnen en buiten JenV. Hij heeft als directeur DEIA kennis van het brede terrein van JenV, heeft een zeer ruime leidinggevende ervaring en kan nieuwe invalshoeken brengen bij DJOA en in het MTDGRR.”

Rob Huijser: “De overstap naar DJOA geeft mij de mogelijkheid om me verder te verbreden binnen JenV op een plek waar ik tevens mijn internationale ervaring kan inzetten. DJOA adviseert over concrete zaken die gevoelig, bestuurlijk of juridisch zijn. Het is belangrijk en uitdagend werk, samen met experts in het hart van de beleidsprocessen rond de rechtspleging en -handhaving. Het werk bij DEIA is uiteraard nooit af en ik heb het de afgelopen periode met een geweldig team en veel plezier gedaan, maar om na vijf jaar een overstap naar DJOA te kunnen maken is verfrissend en uitdagend.”

Deze benoeming is tot stand gekomen door een ruil geïnitieerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.