Madelon Verholen hoofd Personeel en Organisatie bij OCW

Madelon Verholen wordt met ingang van 1 januari 2024 benoemd als hoofd Personeel en Organisatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Madelon Verholen

Jeroen Been, directeur Organisatie en Bedrijfsvoering: “Met Madelon halen wij een ervaren P&O-manager binnen die samen met de leden van het managementteam van P&O zal gaan werken aan onder andere de opgaven zoals het programma OCW open, ambtelijk vakmanschap & vermogen en diversiteit & inclusie. Ook het vervolg van de verkenningen op het toekomstbestendig P&O zijn bij haar in goede handen. In de gesprekken die ik met haar heb gevoerd heb ik haar leren kennen als een enthousiast, open en deskundig persoon, die een welkome aanvulling is in het MT O&B.”

Madelon Verholen: “Ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen staat in mijn werk en leven centraal. Ik verheug me enorm op het werken met de mensen die dit mogelijk maken bij OCW. Vanuit de afdeling P&O kunnen we de ontwikkeling van de organisatie én de mensen daarbinnen optimaal faciliteren. Na het ontmoeten van toekomstige collega’s wist ik het zeker: samen kunnen we zorgen dat OCW een inspirerende werkomgeving voor bevlogen professionals is en blijft.”

Madelon stapt over van de provincie Gelderland, waar zij werkte als concernmanager en afdelingshoofd P&O. Daarvoor heeft zij als manager P&O gewerkt bij de provincie Noord-Brabant en ruim 10 jaar bij de gemeente Amsterdam, de laatste jaren als programmamanager van de
gemeentebrede reorganisatie. In 2023 werkte Madelon als interim-organisatieadviseur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Madelon studeerde Sociale Bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Psychologie aan de BeNeLux Universiteit. Zij is daarnaast opgeleid als mediator.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van OCW ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.