Jan van Loosbroek politiechef Eenheid Limburg

Jan van Loosbroek wordt de nieuwe politiechef van de Eenheid Limburg. Hij wordt voorgedragen voor benoeming per 1 januari 2024.

Jan van Loosbroek

Van Loosbroek wordt de opvolger van politiechef Ingrid Schäfer, die onlangs afscheid nam, omdat ze door ziekte haar functie moest neerleggen.

Jan van Loosbroek startte zijn loopbaan in 1995 bij de divisie mobiliteit van het Korps Landelijke Politie Diensten (nu nog Landelijke Eenheid). Na de functies van unitmanager en diensthoofd van diverse afdelingen binnen de politie werd hij in 2012 lid van de eenheidsleiding Oost-Brabant. Na vijf jaar, in 2017, werd hij kwartiermaker/directeur van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (voor politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee). Tevens is hij sinds 2017 Nationaal Commandant binnen de Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden.

De politie is convenantpartner van DGABD, voor strategisch MD-advies en arbeidsvoorwaarden voor de politietop. De functie van politiechef is geen ABD-functie en het vacatureproces is niet verzorgd door DGABD maar door de politie.