Margo van Oosterhout MT-lid Hoger Onderwijs en Studiefinanciering bij OCW

Margo van Oosterhout is per 1 december 2023 benoemd tot MT-lid Hoger Onderwijs en Studiefinanciering (HO&S) bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Heidi Boussen directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering: “Margo wordt verantwoordelijk voor het Team Governance en Kwaliteitszorg en het net gevormde Team Digitalisering. Ik ben blij met de toevoeging van Margo aan ons managementteam. Gezien het feit dat HO&S een sterk gegroeide en ‘verjongde’ directie is, hebben we met Margo iemand met veel ervaring in en kennis van de volle breedte van het hoger onderwijsveld aan ons weten te binden. Margo kijkt van nature breed, is communicatief en enthousiasmerend, maar daarnaast ook reflectief op onze rol als rijksoverheid en die van haarzelf als manager. Dat zijn mooie eigenschappen waar we als organisatie de vruchten van hopen te plukken. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met Margo binnen het managementteam.”

Margo van Oosterhout: “Met veel plezier werk ik al enige jaren bij dit mooie departement en ik ben blij om dat met deze benoeming te kunnen voortzetten. Ik kijk er naar uit om verder te bouwen aan de uitdagende opgaven waar het hoger onderwijs voor staat. Duidelijker dan ooit is het belang om daarbij de samenwerking in brede zin op te zoeken en gezamenlijk op te trekken bij de integrale vraagstukken die spelen.”

Margo is al een bekend gezicht binnen OCW. Na verschillende functies buiten het Rijk startte Margo in 2014 bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij begon als senior financieel beleidsmedewerker bij de directie Voortgezet Onderwijs. In 2016 maakte zij de overstap naar de directie HO&S en vervulde diverse functies binnen deze directie. Vanaf 2022 werkt zij als MT-lid en waarnemend afdelingshoofd bij de directie.

Margo heeft bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.