Tobias van Schendel MT-lid Onderwijspersoneel funderend onderwijs en zeggenschap bij OCW

Tobias van Schendel wordt met ingang van 12 februari 2024 benoemd als MT-lid Onderwijspersoneel funderend onderwijs en zeggenschap bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tobias van Schendel

Mensen maken het onderwijs: goed onderwijspersoneel bepaalt de kwaliteit van het onderwijs en de kansen die kinderen krijgen. Het tekort aan leraren, vakdocenten, schoolleiders en onderwijsondersteunend personeel is overal binnen het funderend onderwijs voelbaar. Met de tekorten komen moeilijke keuzes op het schoolbestuur en de schoolleider af, waar ze samen met hun personeel, ouders en leerlingen beslissingen over moeten nemen.

Danielle Schiet, directeur Onderwijspersoneel en Primair Onderwijs: “ Ons nieuwe MT-lid Tobias van Schendel staat aan het roer van de teams die zowel het beleid maken om de tekorten het hoofd te bieden als om de kwaliteit van het onderwijspersoneel te verhogen. Ook is Tobias verantwoordelijk voor het team waar de vraagstukken over zeggenschap in het funderende onderwijs liggen. Ik heb er, gezien de ervaring en competenties van Tobias, alle vertrouwen in dat hij een bijdrage kan leveren om deze fundamentele maatschappelijke opgaven aan te pakken. Ik kijk samen met de teams en de overige MT-leden uit naar de samenwerking.”

Tobias van Schendel: “Goed onderwijs is het fundament waar iedereen in Nederland zijn leven op moet kunnen bouwen. Het tekort aan onderwijspersoneel is niet goed voor kinderen en een probleem voor de Nederlandse samenleving. Ik werk graag aan prangende maatschappelijke opgaven, en kijk er dus erg naar uit om te helpen hier een oplossing voor te vinden.”

Tobias werkt momenteel als hoofd van de afdeling Beleidsondersteuning bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Hij is in 2007 gestart bij directie Arbeidsmarkt en Sociaal-Economische Aangelegenheden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarna heeft hij verschillende functies uitgeoefend bij SZW, waaronder als MT-lid bij directie Kinderopvang. Tobias stapte in 2019 over naar de Nederlandse Arbeidsinspectie. Tobias behaalde een master Arbeidsmarkteconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van OCW ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.