Boudewijn van Nus directeur Rijksorganisatie Beveiliging en Logistiek bij BZK

Boudewijn van Nus wordt met ingang van 1 januari 2024 directeur Rijksorganisatie Beveiliging en Logistiek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Boudewijn van Nus

De directeur Rijksorganisatie Beveiliging en Logistiek (RBL) geeft leiding aan het agentschap RBL. De dienstverlening op het terrein van beveiliging en logistiek is de afgelopen jaren stevig gegroeid. Door de vorming van de RBL als zelfstandig agentschap, ligt er een grote opgave op het vlak van de operatie en de bedrijfsvoering. De komende jaren ligt de focus voor de directeur RBL, samen met het directieteam op het uitwerken van de missie, visie en de koers.

Yvonne van der Brugge-Wolring, DG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk: “Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Boudewijn tot directeur RBL. Met zijn kennis en ervaring in zowel beveiliging als in de logistiek is hij de ideale directeur voor RBL. Hij heeft de rust en de brede ervaring die nodig zijn om RBL, wat nog een jong agentschap is, verder door te ontwikkelen. De grote vraag naar uitbreiding die op de beveiligingsorganisatie afkomt en de transities in beide onderdelen zoals duurzaamheid en (IT)innovatie, vragen om strategische sturing. Het maken van inhoudelijke keuzes samen met de interne en externe stakeholders is daarbij van belang. Boudewijn heeft in de verschillende functies waarin hij de afgelopen jaren heeft gewerkt, laten zien het hoofd koel te houden, goed de omgeving te betrekken en de organisatie verder door te ontwikkelen. Ik zie uit naar een prettige samenwerking.”

Boudewijn van Nus: "Het agentschap RBL geeft invulling aan een aantal zeer cruciale logistieke en beveiligingstaken binnen de Rijksoverheid. Binnen het Openbaar Ministerie heb ik me al op verschillende manieren beziggehouden met vraagstukken rond integrale beveiliging en veiligheid. Daarom heb ik er heel veel zin in om nu de overstap te maken van ABD Interim naar RBL, om daar als directeur aan de slag te gaan. Het voelt ook eervol dat ik dat mag doen."

Mr. drs B.J. (Boudewijn ) van Nus is het afgelopen jaar interim-directeur HR geweest bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen via ABD Interim. Daarvoor was hij ruim 15 jaar directeur Bedrijfsvoering bij verschillende OM-onderdelen: Rijksrecherche, Arrondissementsparket Den Haag en Landelijk Parket. Binnen het OM is Boudewijn ook landelijk portefeuillehouder Beveiliging geweest en tevens voorzitter van de landelijke crisisorganisatie corona. Daarvoor was hij ruim 10 jaar werkzaam in verschillende functies bij het voormalige directoraat-generaal Openbare Orde en Veiligheid van BZK. Daar heeft hij zich onder andere beziggehouden met het financieel toezicht op de politie, de vorming van de Nationale Politie en de kwaliteitswetgeving van de brandweer.

Boudewijn studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van BZK ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.