Natasha Weitenberg directeur Bedrijfsvoering en Projectbeheersing bij Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud

Natasha Weitenberg start per 1 februari 2024 als directeur Bedrijfsvoering en Projectbeheersing bij het onderdeel Grote Projecten en Onderhoud van Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Natasha Weitenberg

Deze directie focust zich op de bedrijfsvoering en de kwaliteit van de projectbeheersing van de infrastructurele projecten. Projectbeheersing is belangrijk binnen Rijkswaterstaat, waar gewerkt wordt in multidisciplinaire teams; met een Integraal Projectmanagement Model-team (IPM-team). Projectbeheersing is binnen de projecten op het gebied van aanleg, vervanging en renovatie en onderhoudsproces verantwoordelijk voor het inrichten van de bedrijfsvoering. Een verdere professionalisering van de projectbeheersing is een van de opgaven, waarbij natuurlijk nauw wordt samenwerkt met de andere directies en andere organisatieonderdelen.

Naast de projectbeheersing zijn in deze directie belangrijke aandachtsgebieden: het programmeringsproces, de verantwoordingscyclus, financiën, personeelszaken, interne communicatie, ramingen, informatievoorziening en data en alle andere relevante bedrijfsvoeringsaspecten.

De grote onderhouds- en vervangings- en renovatieopgaven waar we in Nederland de komende jaren voor staan kan alleen gerealiseerd worden met een grotere en betere productie met hetzelfde aantal mensen. Op steeds meer vlakken zal de samenwerking gezocht en gevonden moeten worden. Het bevorderen van deze samenwerking is een belangrijke opgave voor Natasha. Deze veranderopgave vraagt om een duidelijke communicatiestrategie en aandacht voor HRM.

Diana Beuting, hoofdingenieur-directeur GPO: “Met Natasha krijgen we bij GPO een mensgerichte en vakbekwame directeur Bedrijfsvoering en Projectbeheersing. Met haar ervaring en achtergrond is zij zonder meer een waardevolle aanvulling binnen het DT. Ik zie uit naar 1 februari!”

Natasha Weitenberg: “Rijkswaterstaat is een prachtige organisatie die midden in de samenleving staat. Ik heb enorm veel zin om bij te dragen aan de huidige maatschappelijke opgaven en kijk ernaar uit om nader met iedereen kennis te maken!”

Momenteel is Natasha businesslijndirecteur bij Antea Group en verantwoordelijk voor onder andere contracten, vergunningen en projectbeheersing. Daarvoor heeft ze verschillende lijn- en projectmanagementrollen vervuld bij Prorail en TNO. Natasha studeerde Cognitieve Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Infrastructuur en Water en Rijkswaterstaat, ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.