Jasper van der Kuijp MT-lid Communicatie en Omgevingsmanagement bij LNV

Jasper van der Kuijp wordt per 1 januari 2024 MT-lid Communicatie en Omgevingsmanagement bij de directie Netwerkfaciliteit van de Regieorganisatie Transitie Landelijk Gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Jasper van der Kuijp

Ons land staat voor ingrijpende opgaven als het gaat om natuur, landbouw, water en klimaat. In het landelijk gebied komen veel van deze gebiedsopgaven samen. Communicatie en omgevingsmanagement zijn cruciale factoren in de realisatie van de transitie van het landelijk gebied en behoren tot de kerntaken van de Regieorganisatie Transitie Landelijk Gebied (RTLG).

Het team Communicatie en Omgevingsmanagement werkt voor heel RTLG. Belangrijke taken zijn onder andere actief stakeholdermanagement (zowel binnen als buiten het ministerie), het maken van een strategisch communicatieplan voor RTLG in samenspraak met het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG), actief relatiebeheer met de diverse partners met name de koepels en provincies, en het ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie voor de Uitvoering Aanpak Piekbelasting. Jasper gaat als MT-lid Communicatie en Omgevingsmanagement onder meer leidinggeven aan deze opgave.

Jasper van der Kuijp werkt nu als strategisch adviseur in deze afdeling en neemt de functie van MT-lid waar vanaf 1 december 2023 Hij werkte eerder bij het ministerie van Algemene Zaken, tijdens de coronacrisis was hij coördinator bij het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie Covid-19. Daarvoor werkte hij als senior communicatieadviseur en strateeg bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Jasper studeerde Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft en Literatuurwetenschap aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Fred van de Wart, directeur Netwerkfaciliteit RTLG: “Ik ben superblij dat Jasper deze functie wil gaan vervullen. Jasper heeft zijn sporen ruim verdiend binnen en buiten het ministerie rond strategische communicatievraagstukken. Dit zowel op beleidsmatige als ook meer uitvoerende dossiers. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze bagage in zijn nieuwe rol als MT lid een grote meerwaarde zal gaan leveren.”

Jasper van der Kuijp: “De uitdagingen van de transitie van het landelijk gebied vind ik met afstand de boeiendste beleidsuitdaging van dit moment. Met communicatie en omgevingsmanagement kunnen we op dit dossier echt een verschil maken en dat doen we al. Eén van de mooie aspecten van mijn team is dat we intensief samenwerken met collega’s van het Rijk, de provincies en de Rijksuitvoeringsorganisaties. Ik kijk ernaar uit om vanuit een nieuwe rol het werk van ons team en de samenwerking met onze partners verder uit te bouwen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.