Mieke Ohm directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Zee en Delta

Mieke Ohm wordt per 1 januari 2024 benoemd als directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Zee en Delta bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Mieke nam deze functie al geruime tijd waar en volgt daarmee Elaine Alwayn op.

Mieke Ohm

De directie Netwerkontwikkeling focust op (middel)langetermijnontwikkelingen in de omgeving die verband houden met onze netwerken. Voor Zee en Delta is de belangrijkste focus: regionaal samenwerken vanuit een gebiedsgerichte aanpak, een klimaatbestendig en duurzaam areaal, met het oog op klimaatverandering en zeespiegelstijging, de ecologische kwaliteit van de Grote Wateren, implementatie van het Noordzee-akkoord, de realisatie van windparken op de Noordzee, het opdrachtgeverschap (namens IenW) aan de Kustwacht, in de context van extra opgaven voor Maritime Security en de realisatie van het nieuwe Maritime Operations Centre in Den Helder en het bezien en herzien van (lozings-)vergunningen met het oog op PFAS en andere Zeer Zorgwekkende Stoffen.

Momenteel is Mieke waarnemend directeur Netwerkontwikkeling Zee en Delta. Daarvoor was zij programmamanager corridorgerichte bediening en begeleiding. Mieke vervulde verschillende managementfuncties op het domein van mobiliteit, de fysieke leefomgeving en ruimtelijke inrichting en heeft zowel ervaring in beleid als in de uitvoering. Mieke studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Willy Dekker, hoofdingenieur-directeur Zee en Delta: “De rol van directeur Netwerkontwikkeling is Mieke op het lijf geschreven, dat heeft ze de afgelopen anderhalf jaar al laten zien. Ik ben blij dat we dit nu kunnen bestendigen, goed voor Mieke en voor Rijkswaterstaat.”

Mieke Ohm: “Ik ben blij dat ik verder kan werken aan de ontwikkeling van de netwerken in de Zeeuwse Delta en de Noordzee. Het is een prachtig gebied met stevige uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om samen met de deskundige mensen van Zee en Delta daar de schouders onder te zetten.”

Deze vacature is niet opengesteld geweest, omdat er snel iemand nodig was en inmiddels heeft Rijkswaterstaat in Mieke een geschikte kandidaat gevonden.