Nicolet Schrama afdelingshoofd Communicatieadvies en Onderzoek bij IenW

Nicolet Schrama start per 1 maart 2024 als afdelingshoofd Communicatieadvies en Onderzoek bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Nicolet Schrama

De samenleving heeft recht op informatie, daarnaast wil de overheid graag weten wat burgers beweegt om gedragen beleid te kunnen maken. Kortom, alles begint bij contact. De directie Communicatie probeert daarin een centrale rol te spelen door beleid helder te communiceren en signalen vanuit de samenleving te onderzoeken. Het afdelingshoofd Communicatieadvies en Onderzoek is de drijvende kracht om de korte termijn te verbinden met de langere termijn. In een hectische omgeving streven we naar planmatige en open communicatie. Het afdelingshoofd vertaalt die ambitie met haar team naar de inzet van communicatiemiddelen, campagnes, onderzoek en interne communicatie.

Friso Fennema, directeur Communicatie: “Met Nicolet halen we een creatief en begeesterend persoon binnen. Ze kent het klappen van de zweep qua ingewikkelde onderwerpen. Zo heeft ze eerder als projectleider ervaring opgedaan op het vlak van luchtvaart en coronacommunicatie bij IenW en is nu werkzaam als leidinggevende bij de politie. Het betrekken van mensen en partijen bij ons handelen, is een tweede natuur van Nicolet. Daarnaast past haar resultaatgerichtheid bij onze omgeving. We gaan met haar een mooie tijd tegemoet.”

Nicolet Schrama: “Er gaat geen dag voorbij of mensen zien het werk van IenW om zich heen. De trein die je naar school brengt, de dijk achter het dorp en de snelweg waarover je naar huis rijdt. We maken de overgang naar een duurzaam land met slim en groen vervoer en een circulaire economie in een tijd dat het vertrouwen in de overheid laag is. Dat vraagt om mensen vroeg meenemen, luisteren naar behoeften en sentimenten en naar voren stappen bij beslissingen. Om samenwerken met partijen binnen en buiten de overheid, in een samenleving met vele zenders en vele bubbels. Die opdracht ga ik graag aan. Samen met het team wil ik zorgen voor impactvolle en sterke communicatie.”

Nicolet werkt momenteel bij de Politie Eenheid Den Haag als hoofd Communicatie. Daarvoor was zij werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als coördinator van het communicatieteam voor de minister en als senior projectleider en senior communicatieadviseur. Ook heeft Nicolet onder meer gewerkt bij de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken en de gemeente Den Haag. Ze studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van IenW ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.