Wouter de Kruijf afdelingshoofd Voorzieningen en Uitvoering bij SZW

Wouter de Kruijf start met ingang van 1 februari 2024 als afdelingshoofd Voorzieningen en Uitvoering, een onderdeel van de directie Financieel Economische Zaken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wouter de Kruijf

Wouter gaat leidinggeven aan de afdeling Voorzieningen en Uitvoering en wordt samen met zijn team verantwoordelijk voor de raming, toetsing en beleidscontrol op onderwerpen als de Participatiewet, Re-integratie, Integratie & Samenleving, Bijstand en Wajong. Daarnaast gaat hij zich met zijn team bezighouden met het financiële beleid voor armoede en schulden, de sociale werkbedrijven en de uitvoering van de sociale zekerheid. Ook gaat hij bijdragen aan de doorontwikkeling van de directie Financieel Economische Zaken (FEZ) als geheel.

Kirsten Hüner, waarnemend directeur FEZ: ‘Het is heel fijn dat Wouter de functie van afdelingshoofd Voorzieningen en Uitvoering krijgt. Hij heeft veel kennis en een goed netwerk op het budgettaire terrein en zal daarmee de afdeling zowel binnen SZW als daarbuiten goed vertegenwoordigen. Ook heeft hij veel ervaring met beleidsprocessen en weet hij hoe te opereren in een politieke bestuurlijke omgeving. Dit is belangrijk voor het verder brengen van bovengenoemde onderwerpen die grote belangstelling vanuit de politiek hebben. Bovendien heeft hij een coachende leiderschapsstijl die aansluit bij de behoefte van de medewerkers van de afdeling.’

Wouter de Kruijf: ‘Bij het ministerie van SZW en de directie FEZ heb ik het erg naar mijn zin. Ik ben blij dat ik hier de volgende stap in mijn loopbaan kan zetten en kijk ernaar uit om samen met deze talentvolle club mensen een bijdrage te leveren aan de belangrijke opgaven waar SZW de komende jaren voor staat.’

Wouter werkt nu als plaatsvervangend afdelingshoofd Verzekeringen en Werk bij de directie FEZ van het ministerie van SZW. Daarvoor werkte hij in verschillende functies voor het ministerie van SZW, het ministerie van Algemene Zaken en het ministerie van Financiën. Wouter behaalde onder andere een Master Business Administration (MSc) en Master International Economics and Business (MSc). Daarnaast heeft hij diverse leiderschapsprogramma’s gevolgd.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van SZW ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.