Cécile Kraan-Fraikin manager Vervoer en Post bij ACM

Cécile Kraan-Fraikin wordt per 1 februari 2024 manager Vervoer en Post bij de Autoriteit Consument en Markt.

Cécile Kraan-Fraikin

Het team Vervoer en Post is onderdeel van de directie Telecom Vervoer en Post en verantwoordelijk voor de invulling van wettelijke normen en het toezicht daarop in een aantal vervoerssectoren (spoor, stedelijk openbaar vervoer, luchtvaart, loodsen en zeehavens) en de post- en pakkettenmarkt. Het team beoordeelt onder meer tarieven en voorwaarden van onder toezicht gestelde organisaties als Schiphol, PostNL en ProRail. Ook worden ontwikkelingen in de markt, zoals internationaal goederenvervoer over spoor of het gebruik van pakketkluizen, op de voet gevolgd.

Nieuwe ontwikkelingen binnen deze sectoren roepen nieuwe toezichtsvraagstukken op. In een veranderende samenleving, veranderen ook de eisen die gesteld worden aan de rol van de ACM als toezichthouder, de kwaliteit van het werk en daarmee aan de competenties van medewerkers. Cécile speelt als teammanager een sleutelrol in het herijken en bestendigen van de strategische koers en verdere ontwikkeling van de afdeling. Daarin zijn betaalbaarheid, kwaliteit, continuïteit en toegankelijkheid van Vervoer en Post belangrijke publieke waarden.

Annemarie Sipkes, directeur Telecom, Vervoer en Post: “Fijn dat Cécile ons komt versterken. Haar ervaring in toezicht, vanuit de AFM en bij een privaat bedrijf, vormen een mooie basis om te helpen bij de doorontwikkeling van het werk bij vervoer en post. Bovendien heb ik Cécile leren kennen als een open en warme persoon. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Cécile Kraan-Fraikin: “De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan met het aansturen van teams als het gaat om toezicht houden en ook als het gaat om onder toezicht staan. Dit heeft mij geleerd om toezicht nog meer vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Ik kijk ernaar uit om samen met het team aan de slag te gaan met complexe toezichtvraagstukken op het gebied van vervoer en post. Ik zet mij graag in voor het toezicht op deze markten in beweging waarvan het belang voor de maatschappij zo concreet en evident is.”

Cécile is momenteel werkzaam bij Ernst & Young als Director Internal Audit waar ze zich met haar team onder andere bezig houdt met het interne toezicht. Daarvoor werkte ze ruim 15 jaar bij de Autoriteit Financiële Markten, in verschillende rollen waaronder als manager, projectleider en toezichthouder op het gebied van marktintegriteit en handhaving. Ze studeerde Fiscale Economie aan de Hogere Economische School van Amsterdam en Fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Autoriteit Consument en Markt ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.