Peter Gerritsen hoofd Vastgoedinformatiemanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf

Peter Gerritsen wordt met ingang van 1 januari 2024 hoofd Vastgoedinformatiemanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Peter Gerritsen

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) wil zich ontwikkelen naar een datagedreven organisatie en wil haar informatiepositie terugwinnen. Als gevolg hiervan kan de RVB-productie worden verhoogd en de informatieopgave van de toekomst (o.a. circulariteit) worden gerealiseerd. Om dit te bereiken moet eigenaarschap van de data worden belegd en worden ingevuld. De afdeling wil hierin een belangrijke en betrouwbare partner zijn.

Peter Gerritsen, waarnemend hoofd Vastgoedinformatiemanagement: ¨Ik heb Milieukunde in Groningen gestudeerd. Beide waren een bewuste keuze. Groningen om helemaal los te komen van oude patronen en Milieukunde om een bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld. Deze keuze toen karakteriseert mij tot de dag van vandaag. Binnen de overheid ben ik als milieuadviseur gestart bij de vastgoeddienst van Defensie en ik ontdekte al snel dat leidinggeven mijn vak was. ‘Leren’ is daarbij mijn drijfveer en ‘dat gun ik iedereen’ is mijn levensmotto."

"Sinds 2015 ben ik werkzaam in de informatie voorziening. Toen een totaal nieuw vakgebied voor mij. Daarbij ben ik continu op zoek naar ketengerichte oplossingen om de verspillingen structureel op te lossen die ik zie. Ik ben nieuwsgierig en daardoor in staat de verschillende opgaves binnen en buiten het RVB aan elkaar te verbinden. De ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement zijn gigantisch en met een goed fundament (basis op orde) kan het RVB het verschil maken in maatschappelijke opgaves die de sector heeft als het gaat om productieverhoging, duurzaamheid en circulariteit. Dit is dan ook de reden voor mij om te solliciteren op deze prachtige functie.¨

Irene  van Munster, directeur Vastgoedbeheer: “Ik ben blij met de benoeming van Peter als hoofd van de nog jonge afdeling Vastgoedinformatiemanagement. Hij heeft een jarenlange ervaring in de verschillende facetten van ons uitvoeringsdomein. Hij heeft zich de laatste jaren intensief ontwikkeld op het vlak van vastgoedinformatie, data en digitalisering en dat maakt dat de grote opgave van de afdeling Vastgoedinformatiemanagement op zijn lijf geschreven is. Het hele RVB en al onze klanten hebben er groot belang bij dat we op dit domein stappen gaan zetten. Peter zal met veel doorzettingsvermogen deze mooi opgave samen met zijn mensen gestalte geven. Zijn benaderbare en nieuwsgierige stijl is hierin waardevol voor ons allen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het Rijksvastgoedbedrijf ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.