Tessa Flantua directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf

Tessa Flantua wordt met ingang van 1 januari 2024 directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Tessa Flantua

De directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling (GVO) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rijksgronden en rijksvastgoed om ruimtelijke beleidsdoelen te realiseren, zoals de woningbouwopgave. De opgaven voor deze directie komen voort uit beleidsmatige voorstellen over waar en hoe de nationale regie moet worden versterkt op thema’s als de transitie van de landbouw, de opwekking van duurzame energie en de versnelling van de woningbouw. De directie zorgt daarmee voor versterking van de uitvoeringskracht van het Rijk.  

Tessa Flantua, kwartiermaker directie Gebieds- en Vastgoedontwikkeling: “Er spelen complexe opgaven op het gebied van woningbouw in Nederland, waar het inzetten van Rijksvastgoed een middel kan zijn om tot oplossingen te komen. Het gaat daarin niet alleen over woningbouw, maar over het vinden van de juiste balans tussen (betaalbaar) wonen, werken, mobiliteit, klimaat, leefbaarheid, energie, groen en natuur. Vaak in een omgeving waar sprake is van bestaande belangen, die recht hebben op een passende oplossing wanneer deze met elkaar in verdrukking komen. Ik ben van mening dat het Rijksvastgoedbedrijf als grootste vastgoedorganisatie van Nederland niet stil kan zitten; daarom heb ik als kwartiermaker de directie Gebieds- en Vastgoedontwikkeling opgericht. De stap naar de functie van directeur voelt voor mij als afmaken waar ik aan begonnen ben.”

Tessa Flantua M.T., MSc is via de makelaardij en projectontwikkeling bij de gemeente Utrecht terechtgekomen. Daarna is zij bij het Rijksvastgoedbedrijf begonnen bij de afdeling Verkoop. Bij het RVB is Tessa doorgegroeid naar afdelingshoofd van de afdeling Verkoop en vervolgens naar kwartiermaker van de nieuwe directie GVO. Tessa studeerde Makelaardij, Commercieel Vastgoed Management aan de Hanze Hogeschool en behaalde haar Master of Science in Real Estate en Master of Real Estate bij de Amsterdam School of Real Estate. Zij heeft tevens het Strategic Leadership Program gevolgd bij Neyenrode.

Yvonne van der Brugge-Wolring, DG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk: “Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Tessa Flantua. Ze is een vakbekwame collega, die haar mannetje staat in een complexe omgeving en het lastige vakgebied van vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Ze heeft haar sporen in dit vakgebied ruimschoots verdiend. Het behouden van collega’s zoals Tessa voor de rijksdienst vind ik van grote waarde. Daarnaast is Tessa als mens een mooie aanvulling binnen het directieteam van het Rijksvastgoedbedrijf. Met haar blik gericht van buiten naar binnen en haar gulle lach creëert ze ruimte, vernieuwing en flexibiliteit die nodig zijn voor de grote opgaven waar het Rijksvastgoedbedrijf voor staat.”

In overleg met de Ondernemingsraad is deze vacature binnen het ministerie van BZK opengesteld. De organisatie had voor deze vacature een geschikte kandidaat in beeld, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.