Vertrek Marcelis Boereboom bij VWS

Marcelis Boereboom legt per heden zijn functie neer als secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Marcelis Boereboom

Hij vervulde deze functie sinds 2021. Daarvoor vervulde hij functies als directeur-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij ook een periode waarnemend secretaris-generaal was, en bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar hij ook diverse directeursfuncties vervulde.

Marcelis Boereboom constateerde dat, in zijn functie als SG VWS, het evenwicht dat hij altijd heeft kunnen bewaren tussen werk, thuis, en zijn kwetsbare gezondheid uit balans raakte, met name ten nadele van zijn gezondheid. Die disbalans vormt de reden dat hij zijn functie vandaag neerlegt. Over de uitdaging waar VWS voor staat om de werkomgeving veiliger te maken, zegt Boereboom: “De kracht en de energie die dit de komende periode van mij vraagt, kan ik helaas fysiek niet opbrengen”. Het ministerie van VWS is hem zeer erkentelijk voor zijn verdiensten en de wijze waarop hij zijn functie heeft ingevuld.

Marcelis Boereboom gaat met vervroegd pensioen.