Vertrek Ditte Hak bij Dienst Toeslagen

Ditte Hak heeft aangegeven dat zij zal stoppen als directeur-generaal van Dienst Toeslagen bij het ministerie van Financiën. Zij vervult deze functie sinds augustus 2020 en blijft aan tot 1 mei 2024.

Eerder was Ditte achtereenvolgens interim-directeur Klantcontact en directeur Operations bij Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea. Daarnaast was Ditte lid van de raad van toezicht van Stichting Geldfit Nederland.

Bas van den Dungen, secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën: “We gaan Ditte enorm missen. Ik hebben haar leren kennen als een bevlogen en verbindende leider die een stevig fundament heeft weten te leggen onder een nieuwe Dienst Toeslagen. Ditte begon in een zeer hectische periode met de opdracht om na de ontvlechting van Belastingdienst, Douane en Toeslagen een zelfstandige Toeslagenorganisatie te bouwen, de hersteloperatie toeslagen uit te voeren én de huidige uitvoering van toeslagen te verbeteren. Geen makkelijke opgave, niet in het minst doordat Toeslagen onder een vergrootglas lag. Ditte heeft hier op een krachtige, maar vooral ook op menselijke wijze leiding aan gegeven. Ik ben haar enorm dankbaar dat ze destijds is ingestapt en ook bijna vier jaar gebleven is in soms, op z’n zachtst gezegd, uitdagende omstandigheden. Ik vind het enorm jammer dat ze vertrekt en ga haar inbreng en betrokkenheid zoals gezegd missen, maar ik heb uiteraard begrip voor haar beslissing om nu ook even tijd te nemen voor haarzelf. Dat heeft ze verdiend.”

Ditte zegt zelf over haar vertrek: “Om nu al terug te kijken, voelt te vroeg. De komende maanden ben ik immers nog vol aan de slag. Ik draag straks met trots en dankbaarheid mijn functie over aan mijn opvolger. Ik ben enorm trots op alle collega’s door wie Dienst Toeslagen gevormd wordt en op de reis die we samen hebben afgelegd. Ik ben dankbaar om straks bijna vier jaar onderdeel te zijn geweest van deze organisatie, die zich in alle hectiek veerkrachtig en wendbaar blijft ontwikkelen in het belang van de burger. Na een aantal intensieve jaren gun ik mezelf een periode van uitrusten en opladen, waarna ik een volgende uitdaging zal aangaan. In welke richting dat zal zijn, daar ga ik me de komende tijd op oriënteren.”

De vacature zal binnenkort open worden gesteld op de website van de Algemene Bestuursdienst.