Bieb van Trigt afdelingshoofd Omzetbelasting bij de Belastingdienst

Bieb van Trigt wordt per 1 februari 2024 benoemd tot afdelingshoofd Omzetbelasting bij de bij directie Centrale Administratieve Processen (CAP) van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Bieb van Trigt

Het kloppende hart van de Belastingdienst, zo wordt de directie CAP vaak genoemd. Bij CAP is men namelijk verantwoordelijk voor de ontvangst, verwerking en verzending van álle fiscale gegevens aan en van burgers en bedrijven in Nederland. Het is de plek waar alle processen en gegevens samenkomen, en waar ervoor wordt gezorgd dat de Belastingdienst optimaal kan doen wat het moet doen: zorgen dat Nederland blijft draaien.

Het afdelingshoofd Omzetbelasting (OB) geeft sturing aan de middelketen Omzetbelasting en draagt bij aan de cruciale veranderingen die de Belastingdienst doormaakt. Onder andere de implementatie van een nieuw systeem waarbij de continuïteit en aansturing van het personeel wordt geborgd. Het afdelingshoofd geeft hierbij leiding aan de teamleiders OB en draagt zorg voor een optimale samenwerking en ontwikkeling binnen de afdeling.

Sinds januari 2019 vervult Bieb de positie van afdelingshoofd Vennootschapsbelasting en Overige Middelen binnen de directie CAP. Daarvoor was zij onder andere  plaatsvervangend directeur en afdelingshoofd Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst in Breda en Amsterdam. Bieb studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Gertie Rutten-Neijnens, directeur cluster Heffing: ´Ik ben heel blij dat Bieb de afdeling OB komt versterken. Zij is een open, betrokken en op de mens gerichte manager. Haar professionaliteit en ervaring én haar kennis van de Belastingdienst zijn van grote toegevoegde waarde in de veranderopgave van de afdeling OB. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met haar drive en inzet een positieve inbreng gaat hebben.´

Bieb van Trigt: ´Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de afdeling OB waar, zowel als het gaat om vernieuwing als de continuïteit, een grote uitdaging ligt. Ik verwacht dat niet alleen mijn ervaring bij CAP en mijn drive om processen te verbeteren, maar ook mijn persoonlijke eigenschappen en leiderschapsstijl hierbij goed van pas gaan komen.´

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.