Roxani Karantzounis afdelingshoofd Klantgegevens bij de Belastingdienst

Roxani Karantzounis is per 1 april 2024 benoemd tot afdelingshoofd Klantgegevens bij de directie Centrale Administratieve Processen van het directoraat-generaal Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Roxani Karantzounis

Het cluster Gegevens van de directie Centrale Administratieve Processen is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. Denk aan de ontvangst van gegevens over de WOZ-waarde, rente en saldigegevens van banken en het beschikbaar stellen daarvan om een product als de vooringevulde aangifte mogelijk te maken. Daarbij is de missie “massaal persoonlijk maken”.

De afdeling Klantgegevens zorgt voor kwalitatief goede klantgegevens en gegevens uit akten waarmee de Belastingdienst en Toeslagen de dienstverlening aan burgers en bedrijven vorm kan geven. De productieregieteams binnen Klantgegevens verwerken handmatig klantgegevens op basis van signalen. Dit gebeurt op de locaties Rotterdam, Zwolle en Heerlen. Richting geven aan een relatief nieuwe groep teamleiders, ondersteuning van medewerkers en sturing geven aan effectiviteit en efficiency in de administratieve processen is de belangrijkste opgave in deze rol.

Roxani heeft ruime leidinggevende ervaring in diverse sectoren. Zij vervuldde onder andere managementrollen in de sectoren cultuur en zorg. In deze functies was een klantgerichte benadering een belangrijk onderdeel van de processen die zij aanstuurde. Op dit moment is zij manager bij het shared service center FM Haaglanden bij de Rijksoverheid. Haar manier van werken is mens- en resultaatgericht. 
Roxani studeerde Recht en economie en Internationaal economisch recht aan de Universiteit Utrecht.

Anneke Veldman, directeur Cluster Gegevens: ”Ik ben erg blij met de komst van Roxani. Ze heeft ervaring binnen de Rijksoverheid en met haar energieke, betrokken en mensgerichte stijl heb ik er alle vertrouwen in dat ze een aanvulling gaat zijn voor de afdeling Klantgegevens, als ook voor het MT van het cluster Gegevens.

Roxani “Ik geloof in vertrouwen en werkplezier, in verbinding en eenheid. Vanuit mijn passie energie en betrokkenheid stimuleer ik graag mijn omgeving. Met ruimte voor talent en diversiteit elkaar versterken, om zo bijzondere resultaten samen te kunnen behalen. Met veel enthousiasme hoop ik samen met alle landelijke teams een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de verdere doorontwikkeling en klantgerichtheid van de belastingdienst. Ik kijk ernaar uit!

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.