Marion van Barneveld plaatsvervangend regiodirecteur bij Douane Arnhem

Marion van Barneveld wordt per 1 april 2024 benoemd als plaatsvervangend regiodirecteur Arnhem bij de Douane bij het ministerie van Financiën.

Marion van Barneveld

Douane regio Arnhem (DAR) heeft vier werklocaties; Arnhem, Utrecht, Enschede en de Lutte. Regio Arnhem kenmerkt zich door een groot ambtsgebied waarin de medewerkers verdeeld over 15 teams hun werkzaamheden uitvoeren. Naast de werkzaamheden voor de processen Klantmanagement en Fysiek Toezicht, is binnen Arnhem de landelijke taak Oorsprongszaken gepositioneerd. Daarnaast voert het regiokantoor het Boete Fraude Coördinatie-proces uit voor de kantoren Groningen, Arnhem en Eindhoven. De regio telt ongeveer 350 medewerkers.

Marion van Barneveld: "Ik zie het als een uitdaging en eer om bij de Douane te gaan werken en daarmee een bijdrage te leveren aan een financieel gezond Nederland en een veilig Europa. Graag neem ik mijn opgedane kennis en ervaringen vanuit Rijkswaterstaat mee. Het werken in een nieuwe dynamische en innovatieve omgeving spreekt mij enorm aan. Ik ben dan ook blij met deze benoeming en zie ernaar uit om samen met de collega’s aan de slag te gaan met de veranderopgaven.¨

Eline Spros-Vierkant, regiodirecteur Douane Groningen en waarnemend regiodirecteur Douane Arnhem: “We zijn verheugd met de benoeming van Marion omdat zij met haar kennis en ervaring vanuit Rijkswaterstaat een mooie bijdrage kan leveren aan het realiseren van de landelijke doelstellingen van de Douane en de regionale opgave.¨

Drs. Marion van Barneveld-Wannink begon haar loopbaan in het onderwijs en consultancy en maakte al vroeg de stap naar de Rijksoverheid door te gaan werken als onderwijskundige bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. In 2006 maakte ze als onderwijskundige de overstap naar Rijkswaterstaat waar zij sinds 2009 diverse managementrollen heeft vervuld. Haar laatste functie was die van afdelingshoofd Ontwikkeling Operationeel wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat. Marion studeerde aan de Pedagogische Academie in Enschede en Onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Douane ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.