Klaas Jan Engelsma directeur Facility Management en CPO bij de politie

Klaas Jan Engelsma wordt directeur Facility Management en tevens Chief Procurement Officer bij de politie. Klaas Jan start per 18 maart 2024 in zijn nieuwe functie.

Klaas Jan Engelsma

De directeur Facility Management (FM) is verantwoordelijk voor het strategisch beleid op het gebied van huisvesting, services, politiemiddelen en inkoop, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Als Chief Procurement Officer (CPO) wordt Klaas Jan tevens verantwoordelijk voor de governance, het inkoopbeleid en de borging van de werking van het inkoopstelsel. De begroting van de politie bedroeg in 2023 7,3 miljard, waarvan 2,4 miljard werd ingekocht bij derden.

Klaas Jan werkt sinds 2016 als projectdirecteur en gemandateerd opdrachtgever Masterplannen Rijk voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar was hij verantwoordelijk voor de realisatie van diverse grote huisvestingsprojecten. Daarvoor werkte hij bij het Openbaar Ministerie in meerdere rollen op het gebied van huisvesting en facilitaire dienstverlening, onder meer als hoofd Facility Management.

De politie is convenantpartner van DGABD, voor strategisch MD-advies en arbeidsvoorwaarden voor de politietop. DGABD heeft de politie ondersteund bij de werving voor deze benoeming.