Gert Baak sectormanager Financial Audit bij de Auditdienst Rijk

Gert Baak wordt per 1 april 2024 benoemd tot sectormanager Financial Audit bij de Auditdienst Rijk.

De Auditdienst Rijk (ADR) is de interne auditor van de Rijksdienst en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. De ADR is beheersmatig gepositioneerd als onderdeel van het ministerie van Financiën. De professionals van de ADR leveren een proactieve bijdrage aan de kwaliteit van de Rijksdienst door onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording te verrichten.

In de functie van sectormanager Financial Audit (FA) geeft Gert leiding aan ongeveer 80 financial auditors die zowel binnen de centrale teams van de sector als binnen de verschillende departementen worden ingezet. Gert is verantwoordelijk voor de strategische personeelsplanning (FA) en draagt als sectormanager bij aan de verdere innovatie, uniformering en kennisdeling binnen de wettelijke taak van de ADR.

Gert is sinds 2015 verbonden aan de ADR en vervult op dit moment de rol van tekenend accountant voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder was hij hoofd Interne Beheersing bij de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag. Daarvoor had Gert diverse functies bij een gemeentelijke Rekenkamer, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Deloitte. Gert studeerde auditing en assurance aan de Nyenrode Business Universiteit en is registeraccountant.

Bart de Jongh, directeur Kennis & Ontwikkeling ADR is blij met de benoeming: "De ontwikkelingen en verwachtingen rondom verantwoording en financial audit nemen toe terwijl de krapte op de arbeidsmarkt een uitdaging vormt. Hierdoor zal de ADR naast goede personeelsplanning ook moeten kijken hoe wij ons werk anders en slimmer kunnen organiseren of innoveren. Ik ben blij dat Gert met zijn ruime ervaring als accountant hieraan een bijdrage gaat leveren. Hij is eindverantwoordelijk geweest voor de controle van een ministerie en heeft in het verleden bewezen goed om te kunnen gaan met verandering en innovatie binnen de wettelijke taak. Gert is een mooie aanvulling op ons MT en ik kijk uit naar de verdere samenwerking."

Gert Baak heeft veel zin in zijn nieuwe functie: "De samenleving en daarmee de risico’s en aandachtsgebieden binnen de Rijksdienst veranderen snel. FA moet zich hierop aanpassen om als auditor en adviseur van toegevoegde waarde te blijven. Daarom is het belangrijk om onze faciliteiten en werkwijze steeds door te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om hier samen met de collega’s aan bij te dragen."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de ADR ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.