Claire Zalm divisiedirecteur Individuele Zaken bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Claire Zalm wordt per 1 mei 2024 de nieuwe divisiedirecteur Individuele Zaken bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Claire is momenteel directeur Veiligheid Crisiscoördinatie Integriteit bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was Claire onder andere werkzaam als directeur Centrale Organisatie Integriteit en plaatsvervangend directeur Juridische Dienstverlening bij het ministerie van Defensie.

Claire studeerde rechten en bestuurskunde en volgde de specialistenopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie.

Claire over haar komst naar DJI: "Na een aantal leidinggevende beleidsfuncties bij ministeries in veiligheidshoek, wilde ik graag meer in de uitvoering werken. Ik zie er naar uit om de komende jaren samen met de collega’s van DJI, JenV en partners bij te dragen aan de opdracht van DJI en DIZ. Daarbij hoop ik ook bij te dragen aan een inclusieve, wendbare en innovatieve DJI-organisatie waar collega’s een veilige werkomgeving ervaren. Zodat deze collega’s samen met het veld kunnen zorgen dat er besluiten op maat, humaan en persoonsgericht worden genomen."

Wim Saris, DG DJI: "Ik ben bijzonder verheugd met de komst van Claire. Haar ervaring past goed bij de opgave waarvoor de directie Individuele Zaken staat en ook bij de organisatieontwikkeling als geheel. Ik wens Claire heel veel succes en plezier in haar nieuwe functie."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen DG Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en DJI ondersteund bij de selectie. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.