Anna Sophia Posthumus hoofd Woordvoering, Speeches & Omgevingskennis, tevens plaatsvervangend directeur Communicatie bij JenV

Anna Sophia Posthumus wordt met ingang van 1 april 2024 hoofd Woordvoering, Speeches & Omgevingskennis (WSenO), tevens plaatsvervangend directeur Communicatie, binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De directie Communicatie binnen Justitie en Veiligheid is de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd en heeft zich ontwikkeld van klassieke directie voorlichting naar een moderne directie communicatie. Nu is het tijd voor een volgende stap: van modern naar toonaangevend. Integrale communicatie waarbij alle communicatiedisciplines een rol hebben én samenwerken is daarbij het uitgangspunt. Als afdelingshoofd Woordvoering, Speeches & Omgevingskennis zal Anna Sophia een belangrijke bijdrage leveren aan deze opgave door sturing en begeleiding te gaan geven aan de doorontwikkeling. Daarnaast zal zij als plaatsvervangend directeur bij afwezigheid de directeur vervangen op onderwerpen die de actualiteit raken en zo nodig als hoofd van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie.

Karin van Eerde, directeur Communicatie Justitie en Veiligheid: "Anna Sophia is een gedroomde kandidaat. Scherp op de inhoud en actualiteit en zacht op de relatie. Ze heeft het beste van twee werelden in zich. Ik ben ontzettend blij en trots dat we de talenten van deze vakvrouw mogen voortzetten ten gunste van onze afdeling, ons managementteam en ons vakgebied."

Anna Sophia: "Dagelijks werken vakkundige en vooral ook leuke collega’s aan de maatschappelijke uitdagingen op het justitie-terrein. Van opvang van asielzoekers, tot toezicht op de advocatuur of het versterken van de nationale veiligheid. Met recht voor iedereen. Elke dag zie ik hoe de verschillende collega’s van elkaar leren en elkaar scherp houden. Vanuit mijn passie voor het communicatievak én onze collega’s ga ik met veel plezier aan de slag als hoofd WSenO."

Anna Sophia is op dit moment waarnemend afdelingshoofd WSenO. Daarvoor deed zij ruime ervaring op binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid als (coördinerend) woordvoerder, en daarbuiten ook als persvoorlichter en politiek assistent. Anna Sophia studeerde Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht.

Deze benoeming is tot stand gekomen via een procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.