Carina van Vliet directeur MKB bij de Belastingdienst

Carina van Vliet is per 15 april 2024 benoemd tot directeur MKB bij de directie midden- en kleinbedrijf (MKB) bij DG Belastingdienst.

De directie MKB is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB vanuit 20 locaties in het land.

De belangrijkste opgave voor de directeur is om samen met 2 andere directeuren de operatie aan te sturen door continuïteit te borgen en te zorgen voor voorspelbaarheid en optimalisatie van de werkprocessen. Hiertoe stuurt de directeur meerdere regiodirecteuren aan. Vertegenwoordiging van de directie MKB in het contact met diverse stakeholders in een complex krachtenveld met politiek-bestuurlijke overleggen is een belangrijk onderdeel van de functie. Carina zal tevens de rol van plaatsvervangend algemeen directeur vervullen.

Carina heeft bedrijfseconometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft gewerkt bij diverse departementen (VWS, SZW en Financiën) en ruime ervaring opgedaan met politiek-bestuurlijke vraagstukken op het snijvlak van financiën, uitvoering en beleid. Haar huidige functie is hoofd Afdeling DG Control en plaatsvervangend directeur binnen de directie Control & Financiën bij de Belastingdienst.

Berry Roks, algemeen directeur directie midden-en kleinbedrijf: "Ik ben blij met de benoeming van Carina. Carina is een resultaatgerichte directeur die houdt van het gezamenlijk aanpakken van complexe, maatschappelijk relevante vraagstukken. Carina heeft ruime politiek-bestuurlijke ervaring. Zij hanteert een open, transparante werkwijze. Ik kijk erg uit naar de samenwerking."

Carina: "De directie MKB kent – als grootste dienstonderdeel binnen de Belastingdienst – een heel divers en maatschappelijk relevant werkterrein, waarbij hard gewerkt wordt aan de doorontwikkeling van de uitvoering van dienstverlening, toezicht, inning en bezwaar. Hierbij is het belangrijk om nauw op te trekken met de vele stakeholders en de verbinding te leggen tussen uitvoering en beleid. Ik kijk er naar uit om samen met de andere MT-leden en de regiodirecteuren hier richting aan te geven."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.