Klaas Verberg directeur SSC-ICT bij BZK

Klaas Verberg wordt met ingang van 1 mei 2024 directeur SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De directeur van SSC-ICT is eindverantwoordelijk voor het op een kwalitatief hoogwaardige, efficiënte, veilige en innovatieve wijze uitvoeren en doorontwikkelen van de dienstverlening. Aan het begin van de coronacrisis heeft SSC-ICT er binnen korte tijd voor gezorgd dat Rijksambtenaren vanuit huis hun werk kunnen doen. Inmiddels is de blik vooruit, naar een ‘hybride-tijdperk’ met een sterke nadruk op cloud-gebaseerde dienstverlening. SSC-ICT bevindt zich daartoe momenteel in een fundamentele transformatie. De essentie daarbij is om de klantwaarde van SSC-ICT verder te vergroten.

Klaas Verberg MSc, RC, Programmadirecteur / Transformation Lead: "Ik kijk er enorm naar uit om samen met de collega’s van SSC-ICT te werken aan een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke ICT-dienstverlening voor de ruim 50.000 eindgebruikers. In mijn loopbaan heb ik inmiddels ruime ervaring opgedaan met het leveren van ICT-diensten en het initiëren en realiseren van verschillende soorten transformaties in een omgeving waarin de ICT-dienstverlening cruciaal is. Voor mij persoonlijk staat een goede samenwerking binnen het SSC, met de eindgebruikers en met alle andere belanghebbenden hierbij centraal. Hier ga ik mij actief voor inzetten."

Klaas is de afgelopen twee jaar programmadirecteur en transformation lead geweest bij Damen Naval. In deze functies heeft hij zich ingezet voor het professionaliseren van de sterk groeiende IT-organisatie. Daarvoor was hij onder andere algemeen directeur bij Schiphol Telematics en Senior Manager Utilities bij Schiphol Group. Klaas begon zijn loopbaan in de consultancy. Klaas studeerde Hospitality Management aan de Hotelschool Den Haag en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit.

Yvonne van der Brugge-Wolring, DG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk: “Met een breed palet aan ervaring buiten de overheid en voor de overheid, zien we in Klaas Verberg een goede invulling van de functie directeur SSC-ICT. In zijn carrière heeft hij zich onder andere bezig gehouden met het motiveren en mobiliseren van mensen en teams in veranderende omgevingen en ingrijpende herstructureringen van organisaties en diensten. Dit gebeurde veelal in complexe omgevingen met verschillende culturen in de organisatie en spanningsvelden tussen centrale aansturing en lokale belangen. Als mens is Klaas ambitieus, goed in luisteren en verbinden, reflectief en analytisch, makkelijk benaderbaar en leuk om mee te werken. Met deze ingrediënten is hij er klaar voor om de opgave waar SSC-ICT nu voor staat op te pakken en verder te brengen. We wensen hem daarbij heel veel plezier en succes.”

De benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van BZK ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.