Mardi Brouwer afdelingsmanager Vergunningen en Handhaving 1 bij RVO

Mardi Brouwer wordt per 1 mei 2024 afdelingshoofd Vergunningen en Handhaving 1 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Mardi Brouwer

De afdeling Vergunningen en Handhaving 1 voert een breed pakket aan maatregelen uit die voortvloeien uit het Europees landbouw- en natuurbeleid. De afdeling geeft, als onderdeel van de directie Kernprocessen EU, voorlichting en advies aan klanten, beoordeelt aanvragen voor vergunningen en ontheffingen en handhaaft als het gaat om waterkwaliteit, planten en dieren. Ook ondersteunen zij netwerken op het desbetreffende werkterrein. Wensen, verwachtingen en mogelijkheden van klanten worden meegenomen in de uitvoering van het werk en in contact met beleidsmakers. Zo werkt de afdeling aan het behoud van natuur en biodiversiteit, een toekomstbestendige landbouw en het verbeteren van het dierenwelzijn.

Mardi gaat als afdelingsmanager leidinggeven aan de teams Waterkwaliteit, de teams Handhaving Dier, Natuur & Handhavingsregie, het team Ondersteunend Bureau Dierproeven en Alternatieven en het team WOO. RVO werkt in 2024 aan het veranderen van de organisatie-inrichting om de ambities uit de meerjarenstrategie ´Kompas voor een duurzame toekomst´ te kunnen realiseren. Mardi draagt vanuit deze functie bij aan de doorontwikkeling van haar afdeling en de bredere organisatieontwikkeling.

Mardi werkt op dit moment als hoofd Facilitaire zaken/Bedrijfsvoering bij RVO. Ze heeft hiervoor onder andere gewerkt als hoofd Interne zaken/Bedrijfsvoering bij het Centraal Planbureau en als plaatsvervangend manager Planning en Control bij de directie Bedrijfsvoering van het ministerie van Economische Zaken. Mardi studeerde Economie en Recht aan de Haarlem Business School en Bedrijfswetenschappen aan de Open Universiteit Rotterdam.

René van der Burg, directeur Kernprocessen EU: “Ik zie ernaar uit dat Mardi aan de slag gaat bij de directie KPEU in de functie van afdelingsmanager Vergunningen & Handhaving 1. Zij is een ervaren manager en is gemotiveerd om de overstap te maken van een managementfunctie in de bedrijfsvoering naar een managementfunctie in het primair proces. Haar ontwikkel- en resultaatgerichtheid zorgen voor een plezierig werkklimaat en dat mensen kunnen bloeien. Daarnaast laat zij zien over de grenzen van haar afdeling heen te kunnen kijken en slagvaardig actie te ondernemen op de RVO-brede ontwikkelingen.”

Mardi Brouwer: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de afdeling Vergunningen en Handhaving 1, meer betrokken te zijn bij de klanten van RVO en de verbinding te leggen met de beleidsmakers. Met mijn ervaring, en met mijn persoonlijke eigenschappen en leiderschapsstijl verwacht ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en positionering van deze afdeling en haar medewerkers. Ik zie een grote mate van betrokkenheid binnen RVO, er wordt omgekeken naar elkaar en de motivatie is groot het werk te doen waarvoor RVO aan de lat staat. De ambitie van RVO om een excellente publieke dienstverlener met zichtbare maatschappelijke impact te zijn, spreekt me aan. Ik heb er erg veel zin in om bij de directie KPEU aan de slag te gaan en aan deze opgave te mogen bijdragen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. Directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.