Wendy Kremers-Spronk directeur Vaktechniek bij de Belastingdienst

Wendy Kremers-Spronk wordt met ingang van 1 april 2024 benoemd tot directeur Vaktechniek bij de Belastingdienst van het ministerie van Financiën.

Als directeur Vaktechniek van de Belastingdienst ben je verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke kwaliteit van de Belastingdienst. Je borgt de eenheid van beleid en uitvoering en zorgt dat het beleid actueel is bijvoorbeeld ten aanzien van nieuwe jurisprudentie of wetgeving. Je vergroot de bewustwording op het gebied van privacy en grondrechten en geeft de medewerkers van de Belastingdienst ondersteuning en comfort bij het hanteren van de menselijke maat en het benutten van de ruimte in het recht.

Wendy Kremers-Spronk brengt een ruime werkervaring mee van binnen de Belastingdienst. Zij is sinds 2019 regiodirecteur bij de directie Grote Ondernemingen. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur bij de directie MKB. In de jaren voor haar managementfuncties was zij in diverse rollen werkzaam in de vaktechniek, waarvan de laatste jaren als landelijk vaktechnisch coördinator formeel recht bij de directie Vaktechniek. Wendy studeerde Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit van Tilburg.

Sezen Tas, plaatsvervangend directeur-generaal Fiscaliteit bij de Belastingdienst: “Ik ben bijzonder verheugd dat Wendy terugkomt bij de directie Vaktechniek. Haar eerdere ervaring binnen de directie, maar ook de expertise die ze heeft opgebouwd in de uitvoering, zijn van zeer toegevoegde waarde om de directie Vaktechniek te leiden en verder te ontwikkelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze daar succesvol in zal zijn en wens haar veel plezier in haar nieuwe functie.”

Wendy: “Ik ben blij én trots dat ik leiding mag gaan geven aan deze prachtige directie waar ik altijd met veel plezier gewerkt heb. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de bevlogen en deskundige collega’s van de directie Vaktechniek een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en versterking van de kwaliteit van onze vaktechniek en het vakmanschap. Samen en in verbinding met de andere dienstonderdelen, in een steeds veranderende maatschappij waar de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Een geweldige uitdaging waarbij ik mijn leiderschap kan combineren met mijn passie en liefde voor de inhoud. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen DG Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.