Emilie Sturm directeur Bedrijfsvoering, Inkoop en Strategie bij de Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat

Emilie Sturm start per 1 juni 2024 als directeur Bedrijfsvoering, Inkoop en Strategie bij het onderdeel Centrale Informatievoorziening (CIV) van Rijkswaterstaat.

Digitalisering is voor Rijkswaterstaat (RWS) essentieel voor een gezonde toekomst. Het werk kan efficiënter uitgevoerd worden, het gebruik van de rijkswegen, rijksvaarwegen en watersystemen kan verbeterd worden en onze assets kunnen beter worden beheerd. Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar houden zal voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van moderne en goed functionerende IT en informatievoorziening (IV). Het is de taak van het organisatieonderdeel RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) de kwaliteit van IV elke dag te verbeteren en RWS mee te nemen in relevante technologische ontwikkelingen.

De opgave van de directeur Bedrijfsvoering, Inkoop & Strategie is om een transparante en kwalitatief hoogstaande bedrijfsvoering te bieden voor de CIV. HR, financiën, projectbeheersing en inkoop en contractmanagement zijn onderwerpen waar meerwaarde wordt geleverd. De directeur zorgt dat de directie in staat is de bestaande dienstverlening te optimaliseren in een veranderende omgeving (denk aan Cloud, datagedreven werken en cybersecurity).

Momenteel is Emilie programmadirecteur Blue Deal bij de Unie van Waterschappen. Zij is verantwoordelijk voor een internationaal programma van 21 waterschappen, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat en 17 buitenlandse overheden. Daarvoor heeft ze verschillende functies vervuld bij Waterschap Scheldestromen. Emilie studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.

Ron Kolkman (HID CIV): “Super dat Emilie CIV komt versterken. Ze zal een heldere en toekomstgerichte koers kunnen geven aan de bedrijfsvoering, waarin zij oog heeft voor de mens en het resultaat. Daarbij is zij een energieke en pragmatisch directeur die CIV en Rijkswaterstaat elke dag een beetje beter zal maken.”

Emilie Sturm: “Ik zet mij al bijna heel mijn werkende leven met veel passie in voor goed waterbeheer, omdat ik als Zeeuw van jongs af aan heb gezien hoe belangrijk dat is voor onze leefomgeving. We staan de komende jaren voor grote opgaven, niet alleen bij het beheer van ons water, maar ook bij onze vervanging- en renovatieopgave in de volle breedte. Er is simpelweg meer werk te doen met minder mensen. Ik ben er van overtuigd dat het lukt om die uitdagingen aan te kunnen als we domeinen met elkaar verbinden en vernieuwende oplossingen zoeken als overheid. Digitalisering zal een belangrijke rol spelen in het vinden van die oplossingen. Ik kijk er daarom enorm naar uit om bij de Centrale Informatievoorziening aan de slag te gaan en mijn steentje hieraan bij te dragen.”

De benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat / Rijkswaterstaat, ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.