Franny Schüle hoofd Personeelsbeleid Rijk bij BZK

Franny Schüle start op 1 juni 2024 als hoofd Personeelsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Franny werkt sinds 2016 als HR Director Nederland bij Baker Tilly N.V. Zij heeft voor het eerst kennisgemaakt met het werken bij een overheidsinstantie als manager HRM Services bij het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg & Heerlen. Franny studeerde Sociale Geografie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.

De Rijksdienst wil een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven voor zowel de huidige als mogelijk toekomstige medewerkers. De (door)ontwikkeling en het tot stand brengen van strategisch personeelsbeleid vormt hierbij een belangrijk instrument. De komende jaren staat de opgave van de afdeling Personeelsbeleid Rijk onder meer in het teken van de operationalisering en implementatie van dit beleid in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen, de arbeidsmarkt en ten dienste van de effectuering van de ontwikkelagenda van de Rijksdienst als geheel.

De afdeling Personeelsbeleid Rijk schept rijksbreed de randvoorwaarden om tot een zo goed mogelijke match te komen tussen mens en organisatie, zodanig dat het Rijk haar maatschappelijke opgave kan realiseren. De opgave vanuit de P&O-kolom is om het rijksbrede P&O-beleid meer in het teken te laten komen van de ontwikkeling van de rijksdienst (opgavegericht, grenzeloos samenwerken, volgens de bedoeling). De koers bevat elementen als de organisatie van het werk, een talentgerichte benadering, sociale veiligheid en een inclusieve werkcultuur.

Franny Schüle: "Blij en trots dat ik mijn loopbaan bij het Rijk mag gaan voortzetten. Het was mijn wens om in mijn vakgebied als publiek leider maatschappelijke impact te kunnen gaan maken. In deze rol ga ik graag de doorontwikkeling van het personeelsbeleid aan, om het Rijk als veelzijdig, sterk en duurzaam werkgever verder te ontwikkelen. Mijn ambitie is om dit met elkaar te gaan doen, waarbij ik erg uitkijk naar alle aanwezige kwaliteiten, kennis en ontmoetingen. Vanuit diversiteit elkaar versterken, met hetzelfde doel: het Rijk als dé werkgever voor iedereen."

Heleen Mosselman, waarnemend directeur Ambtenaar en Organisatie: "Met de komst van Franny krijgen we een ervaren en allround HR manager die haar sporen heeft verdiend in zowel een commerciële als een publieke omgeving. Zij is verbindend en doortastend, en weet in samenwerking met anderen goed resultaten te bereiken. Franny heeft oog voor medewerkers, geeft ruimte en vertrouwen en neemt beslissingen waar nodig. Ik ben blij met haar komst en met de frisse blik en energie die zij meebrengt."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.