Richard de Wit hoofd Advies en Beleid, tevens plv. directeur Innovatie, Kennis en Strategie (X) bij JenV

Richard de Wit is per 1 maart 2024 benoemd tot hoofd Advies en Beleid, tevens plaatsvervangend directeur Innovatie, Kennis en Strategie (X) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Richard de Wit

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) is een omvangrijke organisatie die bestaat uit het Bestuursdepartement en een groot aantal (zelfstandige) taakorganisaties. Directie X maakt onderdeel uit van het Bestuursdepartement, maar werkt voor alle onderdelen van het ministerie. De missie van de directie is om het vermogen van Justitie en Veiligheid te versterken om effectief te anticiperen op kansen en uitdagingen in de omgeving. Directie X heeft daarbij drie ambities:

  • Meer aandacht voor strategische langetermijnvraagstukken en het vergroten van het strategisch vermogen van JenV-onderdelen.
  • Verbeteren van de samenwerking binnen JenV en deze eenvoudiger en anders organiseren.
  • Van exploreren naar implementeren: het vergroten van het innovatief vermogen van JenV.

Annemiek Nelis, directeur DX: “Ik ben heel blij met deze benoeming. Richard heeft een scherp oog voor strategische vraagstukken en voor nieuwe fenomenen. En voor deze functie brengt hij absoluut de juiste eigenschappen mee: hij maakt graag en makkelijk contact en beschikt over een groot netwerk binnen JenV.΅

Richard de Wit: “Geweldig dat ik deel mag uitmaken van deze groep gedreven en kundige collega’s. Samen met anderen werken we aan belangrijke veranderopgaven om recht en veiligheid nu én in de toekomst te realiseren.”

Richard is op dit moment al waarnemend hoofd Advies en Beleid en plaatsvervangend directeur Innovatie, Kennis en Strategie. Hij vervulde verschillende functies bij het ministerie van Justitie op het gebied van strategie, organisatieontwikkeling, communicatie, bestuursondersteuning en projecten en was daarvoor buiten het Rijk werkzaam als consultant op het gebied crisismanagement.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteund bij de selectie. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.