Tino de Velde afdelingshoofd Ontvangen en Mededelen bij de Belastingdienst

Tino de Velde is per 15 april 2024 benoemd tot afdelingshoofd Ontvangen en Mededelen bij de directie Centrale Administratieve Processen DG Belastingdienst.

De directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is het kloppend hart van de Belastingdienst. Iedereen in Nederland heeft met ons te maken. Jaarlijks versturen en verwerken wij meer dan 316 miljoen brieven, e-mails, aanslagen en aangiften. De afdeling Ontvangen en Mededelen zorgt ervoor dat het inkomende en uitgaande berichtenverkeer en gegevensuitwisseling van bijna alle fiscale en niet-fiscale processen van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane vlekkeloos verloopt.

De voornaamste opgave voor het afdelingshoofd Ontvangen en Mededelen is het uitbouwen en aansturen van IT-vernieuwingen de komende jaren. Hiermee worden de fiscale berichtenstromen verder gedigitaliseerd en kanaalonafhankelijk ingericht.

Tino heeft ruime leidinggevende ervaring opgedaan bij de gemeente Amsterdam en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Het ontwikkelen en aanbieden van online klantgerichte dienstverlening is een rode draad in zijn werkervaring. Op dit moment werkt Tino als manager bij VNG realisatie. Daar is hij verantwoordelijk voor de teams van Data, Dienstverlening en Ontwikkeling en programma’s gericht op de implementatie Wet Open Overheid en de informatiekundige visie voor gemeenten. Tino werkt resultaatgericht met aandacht voor nieuwe concepten en de belangen van stakeholders.

Tino heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente.

Anneke Veldman, directeur Cluster Gegevens: "Ik ben erg blij met de komst van Tino. Hij brengt ervaring mee in complexe omgevingen met veel stakeholders en verschillende belangen. Samen met zijn mensgerichte en resultaatgerichte stijl heb ik er alle vertrouwen in dat hij de afdeling en bijbehorende opgave verder kan ontwikkelen. Ik kijk uit naar zijn komst en zie hem als aanwinst binnen het MT van het Cluster Gegevens."

Tino de Velde: "Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan binnen de directie CAP en te gaan werken aan het berichtenverkeer en digitaal toegangsmanagement van Belastingdienst, Douane en Toeslagen. Verbinding zoeken en samen resultaatgericht werken is waar ik voor sta. Ik heb ontzettend veel zin om met alle getalenteerde collega’s een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners en ondernemers."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.