Eric Diepstraten hoofdingenieur-directeur Midden-Nederland bij Rijkswaterstaat

Eric Diepstraten wordt per 15 maart 2024 benoemd als hoofdingenieur directeur Midden-Nederland bij Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Eric nam deze functie al geruime tijd waar. Hij volgt daarmee Louis Schouwstra op die momenteel tijdelijk de COO taken verricht.

Eric Diepstraten

Momenteel is Eric waarnemend hoofdingenieur-directeur Midden-Nederland. Daarvoor was hij directeur Netwerkontwikkeling in dezelfde regio. Eric vervulde verschillende managementfuncties op het domein van mobiliteit, de fysieke leefomgeving en ruimtelijke inrichting. Hij heeft zowel ervaring in beleid als in de uitvoering. Eric studeerde Verkeerskunde aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda, en Technische planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijkswaterstaat Midden-Nederland (MN) ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van het hart van Nederland: Utrecht, Flevoland en de randen van de omliggende provincies. Met specifieke kennis en expertise beheert MN één van de drukste regio’s van Nederland. Samen met andere onderdelen van Rijkswaterstaat werkt MN aan het optimaal beheer, het gebruik én de ontwikkeling van alle netwerken van de organisatie. Vanuit de centrale ligging is MN de verbindende schakel met landelijke en regionale partners. Zowel intern Rijkswaterstaat als extern binnen politiek en bestuurlijke omgeving, het bedrijfsleven, natuur- en milieuorganisaties en kennisinstituten.

Martin Wijnen, directeur-generaal Rijkswaterstaat: “De rol van HID Midden-Nederland is Eric op het lijf geschreven, dat heeft hij het afgelopen jaar ruimschoots laten zien. Naast zijn bestuurlijke ervaring en ervaring met zowel netwerkmanagement als netwerkontwikkeling neemt Eric ambitie, creativiteit, enthousiasme en actie-intelligentie mee. Ik ben blij dat we dit nu kunnen bestendigen, goed voor Eric, goed voor Rijkswaterstaat en goed voor Midden-Nederland.”

Eric Diepstraten: “Ik ben trots dat ik de functie van HID nog langer mag vervullen. De regio Midden-Nederland kenmerkt zich door een aantal prachtige, unieke aspecten zoals het IJsselmeergebied, Nederlands grootste zoetwaterreservoir, met de Afsluitdijk in het noorden en in het Utrechtse de draaischijf van Nederland. Ik kijk ernaar uit om hier zowel intern als op bestuurlijk niveau samen met de collega’s mijn bijdrage aan te leveren.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en Rijkswaterstaat ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.