Han van Midden secretaris Colleges financieel toezicht

Han van Midden wordt met ingang van 15 juni 2024 benoemd tot secretaris van de Colleges financieel toezicht.

Han van Midden

De Colleges financieel toezicht hebben als doel om in gezamenlijkheid met de besturen van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba duurzame overheidsfinanciën te realiseren. De colleges beogen een positieve bijdrage te leveren aan goed openbaar bestuur, de welvaart en het welzijn van de bevolking van de (ei)landen. De secretaris ondersteunt de colleges daarbij, geeft leiding aan het secretariaat en adviseert over inhoudelijke en strategische vraagstukken.

Han van Midden is op dit moment burgemeester van de gemeente Roosendaal. Daarvoor was hij raadsgriffier bij de gemeente Rotterdam. Han heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lidewijde Ongering, voorzitter van de Colleges financieel toezicht: “Han heeft in zijn eerdere functies laten zien gedreven te zijn door het maatschappelijk belang. Hij is een ervaren bestuurder die anderen met een sociale en open benadering tegemoet treedt.”

Han van Midden: “Ik ben vereerd met de benoeming tot secretaris van de Colleges financieel toezicht. De colleges vervullen immers een belangrijke maatschappelijke rol voor alle deelnemers binnen ons Koninkrijk. Met veel genoegen ga ik met passie en energie leidinggeven aan de organisatie die deze colleges ondersteunt. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en samen met hen een krachtig en prettig team te gaan vormen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen door de werving en selectie van de Colleges financieel toezicht. Een deel van de werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.