Theresia Gommans afdelingsmanager Interne Audit Dienst bij RVO

Theresia Gommans wordt per 13 mei afdelingsmanager Interne Audit Dienst bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Theresia Gommans

De Interne Audit Dienst (IAD) voert onafhankelijk, objectief, systematisch en risicogericht onderzoek uit naar de (uitkomsten van) processen en systemen van RVO. De IAD heeft met de uitgewerkte ambitie 2028 de stip op de horizon gezet om de beste IAD van de Rijksoverheid te worden. Een stevige ambitie waar de afgelopen paar jaar mooie stappen op zijn gezet. Voor Theresia is nu de belangrijkste opgave om samen met de afdeling door te bouwen aan de interne en externe positie die de IAD de afgelopen jaren heeft ingenomen en daarbij de kwaliteit van de dienstverlening te bestendigen en verder te innoveren.

Abdeluheb Choho, directeur-generaal RVO: “Ik ben blij dat Theresia RVO komt versterken als afdelingsmanager IAD. Ik heb er vertrouwen in dat zij met haar brede ervaring en achtergrond de juiste persoon is om de ambitie van de IAD en die van RVO waar te maken. Naast haar ervaring op het vlak van auditing, heeft zij ook veel ervaring in huis op het gebied van organisatieontwikkeling en verandertrajecten. Dat heeft er mede toe geleid dat de keuze op Theresia is gevallen.”

Theresia Gommans: “Ik kijk ernaar uit om als afdelingsmanager Interne Auditdienst bij RVO aan de slag te gaan. Er ligt een mooie ontwikkelopgave om samen met het team waar te maken en zo bij te dragen aan de opgaven en ambitie waar RVO voor staat: het zijn van een excellente publieke dienstverlener met zichtbare impact. Kortom een functie waar ik mijn kennis en kunde op het gebied van auditing en organisatieontwikkeling volledig kan inzetten en een uitdaging die ik met veel plezier aanga.”

Theresia is momenteel directieteamlid bij de Gemeentelijke Accountantsorganisatie van de gemeente Den Haag. Daarvoor bekleedde ze meerdere (management)rollen binnen de auditcontext bij diverse gemeenten, waardoor ze veel relevante inhoudelijke ervaring en ervaring met organisatieontwikkeling en verandertrajecten meebrengt. Ook begeleidt ze al enige jaren medewerkers via Intercoach. Ze studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde daarna de postdoctorale opleiding Internal Auditing aan de Erasmus School of Accounting & Assurance.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van EZK ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.